sailingbladtTW

sailingbladtTW

Sailing Kids ontvangt een donatie van Bladt Charity, bestemd voor een zeilweek voor gezinnen met een ziek of gehandicapt kind.

Het idee voor Sailing Kids is afkomstig van Ruud Stam, die uit eigen ervaring wist hoeveel goed een korte zeilvakantie kan doen voor een gezin met een kind dat gehandicapt of chronisch ziek is. Deze gezinnen hebben vaak veel zorgen en weinig geld voor een (aangepaste) vakantie. Sinds 2006 organiseert de stichting zo’n 8 gezinsvakanties. Men beschikt over een eigen schip, zeilklipper De Vrijheid. Aan boord is een team met scheepspersoneel, een kok, verpleegkundige en activiteitenbegeleider. Aangepaste voorzieningen zijn aanwezig. 

Een zeilvakantie met Sailing Kids duurt ongeveer een week en voert naar het IJsselmeer en de Waddenzee. Voor de gasten is dit gratis, dankzij de steun van diverse sponsoren. De gezinnen worden meestal geselecteerd door ziekenhuizen en patientenverenigingen. Stichting Bladt adopteert de kosten van een zeilweek voor 30 personen in de zomer van 2013.

9sailingkids2-kids

Voor meer informatie over dit project:
– Stichting Sailing Kids in Kampen (tel: 038-333.2963). Website: www.sailingkids.eu
– Contactpersoon: Theo Bakker (penningmeester) of Annelies Blom (voorzitter).
www.sailingkids.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=283:bladt-charity&catid=95&Itemid=591

Reactie:
Veel dank voor het geweldig nieuws! Wij zijn enorm blij met deze sponsoring door stichting Bladt Charity. Jullie donatie maakt het mogelijk om ernstig en chronisch zieke kinderen samen met hun ouders, broertje en zusjes, een week te laten genieten op het water. Laat ons weten als er in jullie ´omgeving´ gezinnen zijn die in aanmerking komen om mee te varen, dat zou natuurlijk erg leuk zijn!     Annelies Blom, voorzitter Stichting Sailing Kids.

Wij kijken nog iedere dag met heel veel plezier terug naar onze zeilweek in juli 2013. Wij zijn een gezin met 2 mama’s en 3 kinderen, waarvan 2 met een behoorlijke rugzak op medisch gebied. Onze kinderen hebben het nog steeds over ‘de boot’ , het was echt onvergetelijk! Lief team van Sailing Kids en ALLE mensen die dit mogelijk hebben gemaakt HEEL erg bedankt!   Angela, Diane, Jelle, Mees en Annelot

 Sailingkids1-zeil

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag bij ons in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie