skatepark1-logo

skatepark1-logo

De gemeente Alphen a/d Rijn krijgt zomer 2013 een gloednieuw skatepark.

Het plan hiervoor kwam van de jongeren zelf, die zelf een handtekeningenactie startten, een burgerinitiatief, en zich op allerlei manieren hebben ingezet om de financiering rond te krijgen. Het nieuwe skatepark komt in recreatiegebied Zegersloot, dat al beschikt over o.a. een kinderboerderij, speelweiden, golfbanen en waterrecreatie (zwemmen, surfen, vissen etc.). Een ideale locatie dus voor een skatepark voor jongeren die even weg willen van hun computer en games, en op een sociale en sportieve manier actief willen zijn in de buitenlucht.

Cor Bladt (oprichter van Stichting Bladt Charity) over deze aanvraag:

“Dat dit skatepark er komt is met name een verdienste van de jongeren zelf. Zij hebben het plan bedacht, gezorgd voor draagvlak bij de gemeente en zich ingezet om de financiering rond te krijgen. Dat ‘eigen initiatief’ sprak ons erg aan. Aan de plannen hing een flink prijskaartje, zo’n 75.000-80.000 euro. Van de gemeente was al een aanzienlijke toezegging losgekregen, maar er was meer geld nodig. Daarom hebben wij een ‘verdubbelingsaanbod’ gedaan.

Wij hebben met de skate-jongeren afgesproken dat zij zelf een aantal geldinzamelingsacties zouden organiseren, waarvan wij de opbrengsten dan zouden verdubbelen. Dat voorstel hebben ze met veel enthousiasme opgepakt: zo kwam er een kerstbingo, een pinkstermarkt, een skate-en-run sponsorloop en een oudpapier-inzameling.

Ik moet wel opmerken dat onze stichting dit soort projecten -rondom Sport en Spel voorzieningen in de openbare ruimte- lang niet altijd zal honoreren. Wij vinden dat niet onze eerste verantwoordelijkheid, overigens net als andere goededoelen-fondsen. Maar voor deze gedreven jongeren hebben wij graag een centje over. We zijn blij dat de begroting sluitend is en het skatepark nu eindelijk kan worden aangelegd!”

 

Skatepark2-krant

Voor meer informatie over dit project:
– Johnny Versteeg, Activiteitenteam Stichting Akkerbloem (tel: 0172-437.867).
– Website: www.akkerbloem.nl

Reacties:
Lieve Stichting BLADT Charity, Op zaterdag 19 oktober werd ons mooie nieuwe skatepark feestelijk geopend. Ik wilde nog even dank je wel zeggen. Hierbij een paar foto’s. Meer foto’s staan op www.akkerbloem.nl/SkateparkZegersloot/index.html

Met vriendelijke groet, Johnny Versteeg, Stichting Akkerbloem

zegersloot-1

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag bij ons in te dienen? Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel. 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie