Villa-Boerebont

Villa-Boerebont
Villa Boerebont krijgt een ‘make-over’ van haar fietsenwerkplaats

Villa Boerebont is een gezinsvervangend tehuis voor achterstandsjongeren in de regio Breda. De jongeren krijgen hier in de eerste plaats opvang en een nieuwe, stabiele thuisssituatie. Daarna wordt gewerkt aan nieuwe kansen, zodat de jongeren weer ‘mee kunnen’ in de maatschappij. Stichting BLADT werd benaderd voor het inrichten van een aantal werkplaatsen.

Cor Bladt (woordvoerder van Stichting BLADT Charity): “Deze werkplaatsen zijn een belangrijke stap voor de reintegratie van de jongeren van Villa Boerebont. Ze doen er vaardigheden en vakkennis op, waarmee ze kunnen doorstromen naar zelfstandigheid, een opleiding of een baan. Dat gebeurt allemaal onder deskundige begeleiding, want het gaat hier om niet de gemakkelijkste gevallen; jonge schoolverlaters met vaak psychische problemen of een ondertoezichtstelling.

Wij hebben een bezoek gebracht aan Villa Boerebont en we kregen een goede indruk van de organisatie. In de fietsenwerkplaats werd hard gewerkt onder leiding van een professionele leermeester. Maar de inrichting was nogal ‘provisorisch’ en er was grote behoefte aan gereedschappen en een fietslift. Daar gaan wij voor zorgen, samen met onze samenwerkingspartner Betuwe Wereldwijd, waarbij wij de kosten voor onze rekening nemen.”

Villa Boerebont is actief sinds 2004 en beschikt inmiddels over 12 locaties, die plaats bieden aan ongeveer 60 bewoners. De organisatie is een schakel in de keten die kansarme jongeren opvangt en samen met partners uit zorg, onderwijs en arbeidsmarkt weer een kans wil geven in de maatschappij.

Villa-Boerebont2

Foto onder: Villa Boerebont krijgt nieuwe werkplaatsmaterialen van BLADT-charity en partner Betuwe Wereldwijd.

VillaBoerebont

Voor meer informatie:
Jurgen Swennicke
Stichting Villa Boerebont / De Moerbei
Tel: 076-532.1018
Website: www.villaboerebont.nl  +  www.de-moerbei.org


 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie