kleinvoorhout Tuin

kleinvoorhout Tuin
Stichting Klein Voorhout krijgt tuingereedschappen van BLADT Charity.

Nieuw tuingereedschap; dat stond hoog op de wensenlijst van Klein Voorhout. Deze stichting zet zich in voor de opvang en begeleiding van ‘moeilijke’ jongeren in Oost-Groningen. Maar geld voor nieuwe gereedschappen was er niet, want de eigen middelen waren hard nodig voor de renovatie van een nieuwe zorglocatie, de Roje Haan. Daarom werd contact gezocht met Stichting BLADT Charity.

Woordvoerder Cor Bladt: “De nieuwe locatie van Klein Voorhout heeft een schitterend buitenterrein, dat uitermate geschikt is voor buitenactiviteiten van deze jongeren. Zo is er een groente- en fruittuin, die de jongeren zelf onderhouden, en een dierenweide waar ook de dorpsbewoners graag komen kijken, dus goed voor het het buurtgevoel! Via onze zakelijke netwerken kennen we veel leveranciers. Zo vonden we voor Klein Voorhout een mooie maaimachine, een hakselaar en een trimmer. En op onze kosten mogen ze zelf nog wat andere spullen aanschaffen, zoals kruiwagens, harken, schoffels en spaden.”

De Bladt-donaties werden in grote dank ontvangen door Stichting Klein Voorhout. Greta Volders vertelt: “Dat was een fantastisch bericht, zo vlak voor de Kerstdagen. Deze tuinmaterialen zijn dringend nodig, want we hebben een groot terrein. Het afgelopen jaar was het onderhoud minimaal, vooral door gebrek aan goed materieel. En bovendien is dit voor onze jongeren een fijne zinvolle dagbesteding, educatief en ontspannend!”

Stichting Klein Voorhout is in 1993 opgericht door een aantal pleegouders en gezinshuisouders. Inmiddels werkt men met 25 fulltime medewerkers, 10 parttimers, 3 mensen op een werkervaringsplaats, 10 vrijwilligers, en jaarlijks circa 10 stagiairs. Er zijn drie locaties in Oost-Groningen, in Scheemda, Nieuwe Pekela en Beerta. De locatie ‘De Roje Haan’ wordt opgeleverd in 2014 en biedt plaats aan kinderen en jongvolwassenen met een ‘informatieverwerkingsstoornis’, zoals PDD-NOS, ADHD of autisme, vaak in combinatie met een verstandelijke beperking, of hechting- en psychiatrische problematiek. De geboden zorg bestaat uit crisisopvang, pleegzorg, behandeling, begeleid wonen, dagbestedingsactiviteiten en ontspanning.

kleinvoorhout logo

Voor meer informatie:
Greta Volders
Stichting Klein Voorhout
Telefoon: 06-470.95593
website: www.kleinvoorhout.nl

 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie