Zanger René Froger verzorgde op 12-12-2017 de muzikale omlijsting bij het Voedselbanken-kerstdiner in Vianen. Deze vierde editie was speciaal bedoeld voor meer dan 600 mensen die zijn aangewezen op de voedselbanken in de regio Utrecht.
Organisator Cor Bladt spreekt van een groot succes, ondanks de barre weersomstandigheden: “Onze gasten hebben een onvergetelijk kerstdiner gehad en voelden zich gewaardeerd en gefêteerd. Ik ben ervan overtuigd dat onze gasten hun problemen gisteren even vergeten hebben en vandaag met een goed gevoel wakker zijn geworden. Door de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren was er een overdaad aan eten, drinken, (kinder) cadeaus, fantastische artiesten en een leuke bingo. Ik ben oprecht trots dat we dit met elkaar hebben gedaan en kijk alweer uit naar de editie van 2018!”

Voor een filmpje en een artikel zie:
– https://www.ad.nl/utrecht/genieten-van-buffet-en-rene-froger-bij-voedselbankendiner-in-vianen~a5414b0e/

__________________________________________________________________________
PERSBERICHT

Ondernemers organiseren voor ruim 600 personen Voedselbankendiner
‘Geweldig dat René Froger belangeloos komt optreden!’

De organisatie van het Voedselbankendiner, dat komende maandag voor de vierde achtereenvolgende keer plaatsvindt, heeft niemand minder dan René Froger bereid gevonden bij het diner op te treden. Net als alle andere betrokkenen treedt de zanger, die ambassadeur is van de Voedselbanken, geheel belangeloos op. De organisatoren, de Utrechtse ondernemers Cor Bladt (namens Bladt Charity) en Gert Lukassen, hebben dit jaar een record aantal van meer dan 600 mensen uitgenodigd. Zij zijn
allen aangewezen op de voedselbanken van Culemborg, Tiel, Geldermalsen, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen en De Bilt.

‘Steentje bijdragen’
“Geweldig dat zo’n topartiest als René Froger zonder enige vergoeding komt optreden”, zegt initiatiefnemer Bladt, die actief is in het onroerend goed. “Hij begrijpt ook wel, dat helaas lang niet iedereen merkt dat het economisch zo goed gaat in Nederland. Dus wil René zijn steentje bijdragen aan het goede doel en wij waarderen dat enorm. Wij willen onze gasten graag een compleet verzorgde avond aanbieden en een optreden van Froger is natuurlijk fantastisch voor die mensen”, aldus Bladt. “En trouwens ook voor ons.”

Belangeloze medewerking
Het Voedselbankendiner, dat plaatsvindt bij hotel-restaurant Van der Valk in Vianen, kan bestaan dankzij de belangeloze medewerking van een aantal partijen. “Van der Valk maakt de mooiste buffetten tegen een symbolische prijs en het personeel van het restaurant werkt die avond voor niets”, vertelt de Utrechtse ondernemer. “Voor het eerst heeft de Vereniging
van Nederlandse Voedselbanken bijgedragen aan het organiseren van het diner. Verder levert de Makro opnieuw een forse bijdrage, net als onder meer franchisenemer Van Doorn van de Albert Heijn in Geldermalsen”, somt Bladt op. “Giel Smit van de Plusmarkt in Culemborg en Leidsche Rijn Utrecht heeft voor iedereen kerstpakketten beschikbaar gesteld.

Utrechtse artiestenwereld
Het eventbureau High Heels organiseert ook dit jaar een bingo met mooie prijzen en Jungerius Flowers stelt voor alle deelnemers aan de avond onder de kostprijs een kerststuk ter beschikking.” Niet alleen René Froger, maar ook de Utrechtse artiestenwereld draagt  haar steentje bij, meldt Bladt. “Michael Oomen treedt net als Froger belangeloos op en Mary Borsato, de moeder van Marco, regelt weer de kerstman.”

‘Ze missen het kerstdiner’
Mensen die zich uit hun moeilijke situatie weten te werken, zijn weliswaar blij dat ze de Voedselbank niet meer nodig hebben, “maar wat ze daarna wel missen is het kerstdiner”, aldus Bladt. “Het gaat Gert en mij en ook de andere sponsoren er niet om in het zonnetje te worden gezet, maar we geven ruchtbaarheid aan ons initiatief omdat we hopen dat anderen ook op het idee komen een dergelijk diner te organiseren.”

Oproep
Mensen helpen die zijn aangewezen op de Voedselbank, kan trouwens het hele jaar, ook buiten de kerst dus. “Gert Lukassen, die een groot bedrijf in groenten en fruit heeft, en onze familiestichting Bladt Charity ondersteunen het hele jaar door verschillende voedselbanken in de regio”, zegt Bladt. “We zorgen er voor, dat de mensen wekelijks een pakket verse groente en fruit ontvangen. Andere bedrijven en ondernemers kunnen natuurlijk best vergelijkbare initiatieven nemen. Bij deze roep ik ze daartoe op!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie