Begin oktober maakte de ‘Prins Willem Alexander’ een prachtige bootreis voor Zorgspectrum Het Zand. Het ging om een speciale vakantieweek voor cliënten met lichamelijke en cognitieve beperkingen, voor wie een vakantie niet zomaar te realiseren is. De BLADT-stichting betaalde mee aan de feestelijke muzikale invulling van de bootreis. De gasten zien terug op een onvergetelijke week. Hieronder leest u een kort verslag.

Op zondag gingen we aan boord in Zwolle. Het was een komen en gaan van cliënten, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers. Alle cliënten mochten hun familie meenemen om het verblijf voor de komende 6 dagen te laten zien. Onder het genot van een optreden van Anis, kon iedereen rustig landen. Maandag vertrokken we naar Enkhuizen, dinsdag waren we in Schoonhoven, woensdag bezochten we Gorinchem en donderdag waren we in Arnhem. De week eindigde op vrijdag in Zutphen.

Het eten aan boord was werkelijk waar heerlijk, chapeau voor de koks die mee waren. Iedereen heeft genoten van zowel ontbijt, lunch, diner als tussendoortjes.

Elke ochtend was de beautysalon geopend. Wat hebben veel cliënten en mantelzorgers hier genoten! Ze konden bijvoorbeeld een voetenbadje nemen, een handmassage of een handpeeling. De dames zaten heerlijk te tutten met make-up en nagellak. ’s middags gingen we steeds in groepjes van boord om het dorpje/stadje te bekijken. Erg leuk om overal toch weer bekenden tegen te komen en een lekker terrasje te kunnen pakken.

De avonden stonden in het teken van leuke optredens: we hebben genoten van het Viswijvenkoor, Cheerio en Sister Act. Vooral bij Cheerio werd er gewalst, gedanst, gezongen en gefloten, want dit waren allemaal herkenbare liedjes! De laatste avond stond een bonte avond op het programma, waar medewerkers en cliënten allerlei mooie acts opvoerden.
Wat een prachtige week, wat een mooie en ontroerende momenten en wat bijzonder om dit samen te mogen meemaken!
Zorgspectrum Het Zand is een organisatie met zeven locaties in Overijssel die wonen, zorg en welzijn levert aan verschillende doelgroepen. Voor meer informatie zie: www.hetzand.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie