Op het Zeeuwse slotfeest van ‘Muziek op Reis’ danste letterlijk jong en oud op de muziek en liedjes van zanger Alex West. De vloer van restaurant D’n Herberg van Zuidwester Goes was volledig bezet met cliënten op eigen benen en in rolstoelen. Het feestelijke muzikale optreden was een cadeau van de Stichting BLADT Charity.

Als eersten op de dansvloer waren de vrienden Ronnie en Jos die werkelijk geen moment NIET dansten, met of zonder leuk meisje, dus Ronnie trok al snel zijn bordeauxrode Zuidwester-polo uit. Zijn gezicht was intussen al net zo rood en toen zong hij als klapstuk ook nog een duet met Alex. De oudste op de vloer was wel de 86-jarige Cees, met zijn partner Bets achter zijn rolstoel. Het werd een fantastisch feest met ook een heeeeel grote schaal met cake voor bij de drankjes.

Het optreden van Alex West was onderdeel van het project ‘Muziek Op reis’ van de Vrienden van Zuidwester. Deze organisatie organiseert activiteiten voor de cliënten van zorginstelling Zuidwester. De cliënten van Zuidwester zijn verstandelijk en soms ook lichamelijk beperkt. Muziek is voor hen altijd weer een geweldige ervaring en stemt vrolijk en blij. Het project “muziek op reis” voorzag in 40 concerten op 10 locaties met muziek in vele stijlen. Zuidwester heeft vestigingen in Middelharnis, Spijkenisse, Goes, Hellevoetsluis, Oud Beijerland, Barendrecht en Rotterdam.

 

Het door de Vrienden van Zuidwester georganiseerde project “Muziek op reis” was een muzikale trektocht langs de woningen- en dagbestedingslocaties voor de cliënten van Stichting Zuidwester. Op 42 locaties werden 56 voorstellingen gegeven, van kleine huiskamerconcerten tot meer grootschalige muzikale bijeenkomsten, met zeer uiteenlopende muziekstijlen en genres, van de zachte clown, een optreden van Opera Familia, verschillende shantykoren, en nog veel meer. De muzikanten blonken uit door hun betrokkenheid bij de doelgroep: alle muzikale bijeenkomsten zijn kleine of grote feestjes geworden. Het bestuur van Vrienden van Zuidwester ziet dan ook terug op een zeer geslaagd project. BLADT Charity heeft het optreden mogelijk gemaakt van Alex West, dat zeer succesvol is geweest en wij danken voor deze bijdrage aan dit feest!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie