haga wii SAM 0071a

haga wii SAM 0071a
Het nieuwe wii-trainingsapparaat wordt gereed gemaakt voor patiënten.

Deze wens kreeg Cor Bladt voorgelegd vanuit de Hagavriendenstichting. Zij wilden graag een spelcomputer voor de afdeling Hematologie van het Hagaziekenhuis in Den Haag. Op deze afdeling zitten veel patiënten die niet van de afdeling afmogen, vanwege hun verminderde weerstand of omdat ze in isolatie worden behandeld. Daardoor kunnen ze vaak weinig doen aan beweging. Stichting BLADT honoreerde de wens van de Hagavrienden en doneerde een mooi trainingsapparaat (een wii-spelcomputer) die kan zorgen voor beweging, plezier en ontspanning. 

Voor meer informatie over dit project:
Irene Broer en Helene Marcus
Hagaziekenhuis Den Haag / stichting Hagavrienden
www.hagavrienden.nl
tel: 070-210.1564

Zie ook het artikel op:
http://www.hagavrienden.nl/nieuws/wii-voor-patienten-afdeling-hematologie

REACTIES:

Fantastisch dat Bladt Charity onze aanvraag voor een WII trainingsapparaat heeft gehonoreerd! Hiermee kunnen we de patiënten die fysiek nog niet in staat zijn tot training op de fitnessapparatuur toch de nodige beweging en ontspanning aanbieden. Dat is heel waardevol voor deze patiëntengroep. Van de WII met spellen, statief en scherm wordt inmiddels dankbaar gebruik gemaakt op de afdeling. Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Irene Broer, mede namens
Helene Marcus (coördinator HagaVrienden) en
Gerrit de Waard (unithoofd hematologie/oncologie).

 

Met name de jongere patiënten vind de Wii fantastisch en blijven spelen. De Wii lijkt ook positief te werken op (jonge) familieleden van patiënten: die kunnen tijdens het bezoek evt gebruik maken van de Wii. Er kan nu immers ook plezier worden gemaakt, bijvoorbeeld door vaders met jonge kinderen. De meeste ouderen zijn er nog niet helemaal aan toe om digitaal te sporten, maar die gaan wij hiermee verder begeleiden, want dit is wel de toekomst…   

Susan Hombergen en Loes Koorevaar
fysiotherapeuten Hagaziekenhuis

 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie