InloophuisGetij sc00770

InloophuisGetij sc00770
Inloophuis Het Getij start dit jaar met een serie kookworkshops.

Inloophuis Het Getij is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun gezin. Het centrum heeft vestigingen in Ossendrecht en Bergen op Zoom en wordt gerund door ruim 30 vrijwilligers. Het Getij biedt gezinnen niet-medische ondersteuning op psychosociaal vlak en bij praktische zaken, zoals workshops rondom administratieve zaken, als een partner/ouder door ziekte wegvalt.

Binnenkort start het Inloophuis op verzoek van de gasten met het aanbieden van kookworkshops. Deze zijn bedoeld voor mannen en jongeren waarvan de vrouw of moeder dusdanig ziek is dat ze niet meer voor het eten kan zorgen. Tijdens de workshops leren de deelnemers prijsbewust en gezond inkopen, en zelf eten klaar maken onder leiding van een gecertificeerde kok. Dit jaar start de eerste serie workshops, van elk ongeveer 3 maanden. 
Stichting BLADT betaalt de aanschaf van de benodigde kookmaterialen (pannen etc.).

Voor meer informatie over dit project:
Christ Hellemons, management-coördinator
Stichting Inloophuis Het Getij
Website: www.inloophuishetgetij.nl

tel: 06-2480.9852

Zie ook het korte artikel op:
http://www.inloophuishetgetij.nl/inloophuis-het-getij-ontvangt-een-mooie-bijdrage-van-stichting-bladt-charity/ 

Reacties:

We heel erg blij met deze steun van Stichting Bladt, waarvoor onze hartelijke dank en waardering. Er is met veel enthousiasme gereageerd door onze gasten en we hebben al aanmeldingen voor de eerste workshop. Binnenkort starten we met het (extern) publiek maken zodat ook nieuwe gasten en/ of kandidaten zich voor de workshop(s) kunnen aanmelden.  Christ Hellemons, management-coördinator Het Getij

De kookworkshops in Hoogerheide waren een groot succes! Dat heeft tot gevolg dat de volgende kookworkshop in oktober 2014 al is volgeboekt met 8 deelnemers. Voorts hebben we vervolg-afspraken gemaakt in 2015 voor nog 4 kookworkshops (2 workshops voor mannen van vrouwen met kanker en 2 voor jongeren van wie de ouder(s) ziek is/zijn). Na het succes in Hoogerheide is het vuurtje overgewaaid naar bergen op Zoom: daar starten we in september of oktober met de eerste workshop (op dit moment al 6 aanmeldingen voor max. 8 plaatsen). Mede dank zij de donatie van Bladt Charity zijn de kookworkshops een succes! Daar zijn ook wij erg blij mee! Nogmaals hartelijk dank hiervoor. Christ Hellemons, management-coördinator Het Getij

De kookworkshops zijn een doorslaand succes. Zowel in Hoogerheide (2x) alsook in Bergen op Zoom (1x). In 2015 staan er voor beide lokaties weer 2 workshops gepland. Mede mogelijk gemaakt door de donatie van BLADT Charity!! Met vriendelijke groeten, Christ Hellemons (management-coördinator Het Getij)

HIERONDER: enkele nagezonden foto’s van een recente kookworkshop.

getij IMG 0996

getij IMG 1002

 getij 20140426 231712


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie