NY-1

NY-1

Eind 2012 vlogen drie sportieve meiden op eigen kosten naar Amerika om mee te doen aan de New York City Marathon, en daarmee geld in te zamelen voor ‘Kinderen en Kansen’, een stichting die onderzoek doet naar de ziekte van Sanfilippo, een ernstige stofwisselingsstoornis die vooral jonge kinderen treft, en waarvoor op dit moment nog geen goede behandeling bestaat. Diverse sponsoren -waaronder Bladt Charity- hadden een bijdrage toegezegd als zij de marathon met succes zouden uitlopen. Helaas zorgde de orkaan Sandy voor ernstige wateroverlast en stroomuitval, zodat de marathon moest worden afgelast. De meiden liepen echter een alternatieve run, zodat het beoogde doel toch werd gehaald! Het ingezamelde geld gaat naar de Sanfilippo onderzoeksgroep van het Emma Ziekenhuis in het AMC in Amsterdam. De verwachting is dat er binnen 10 jaren een echte behandeling zal zijn voor het Sanfilippo syndroom.

Voor meer informatie over dit project:
– website: www.kinderenenkansen.nl
– contactpersoon: Natascha Groothuis (tel: 06-1889.0019)

Reacties:

Hartelijk dank voor uw bijdrage !!! Daar zijn wij ontzettend blij mee!! We hebben gekozen voor Stichting Kinderen en Kansen omdat bij het 5-jarige neefje van Chantal, de ziekte San Fillipo is geconstateerd. De Stichting is opgericht door ouders die zelf ook kinderen hebben met San Fillipo. Het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar onderzoek. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Zo hoort het!

Wij gingen met een dubbel gevoel naar New York door het nieuws over de orkaan Sandy. Toen de burgemeester meedeelde dat de marathon werd afgelast stortte voor ons echt even de wereld in. De zondag dat de marathon zou worden gelopen hebben wij een rondje met Erben Wennemars meegelopen in het Central Park. We begonnen met 1 minuut stilte voor de slachtoffers van de orkaan. Daarna zijn wij doorgelopen naar ons hotel in Queens, via de Queensbridge, toch nog 21 km gehaald. Diezelfde dag hebben wij besloten om in Nederland alsnog een marathon te gaan lopen. En we blijven ons ook op andere manieren inzetten voor Kinderen en kansen!

Natascha Groothuis, Chantal Luttikhuis en Judith Kiers

NY-2

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag bij ons in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) of stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel (info@bladt-charity.nl).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie