ijssel-1

ijssel-1

Wijk- en Speeltuinvereniging De IJssel ontvangt van Bladt Charity een donatie voor nieuw sanitair bij haar wijkcentrum, speeltuin en kinderboerderij in Deventer.

De bijdrage was nodig om de -verouderde- locatie geschikt te maken voor de vele gehandicapte bezoekers uit naburige scholen en instellingen. In regio Deventer is relatief weinig aanbod van recreatievoorzieningen die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Dit probleem speelt overigens in heel Nederland: op dit moment zijn er in ons land zo’n 900 speeltuinen, waarvan er slechts 100 toegankelijk zijn voor gehandicapten.

Cor Bladt (oprichter van Stichting Bladt Charity) vond de aanvraag erg aansprekend:

“Ten eerste omdat Wijkcentrum De IJssel ook beschikt over een speeltuin en kinderboerderij. En daarnaast omdat de aanvraag voor het gehandicaptentoilet maar een klein onderdeel was van een veel breder moderniseringsproject.

Daarbij wordt de hele locatie van De IJssel ‘rolstoel-toegankelijk’ gemaakt, met aangepaste verharde paden en een nieuwe brede entree bij de kinderboerderij. En in de huidige speeltuin komen speciale speelvoorzieningen voor gehandicapte kinderen.

Bovendien is er toezicht en zelfs een oppasruimte. Nu kan iedereen gebruik maken van al deze mooie recreatie- en spelvoorzieningen!”

Voor meer informatie over dit project:
– Wijk- en Speeltuinvereniging De IJssel (tel: 0570-617552)
– website: www.wsvdeijssel.nl
– Contactpersoon: Karin van Lohuizen (secretaris)

 

ijssel-2

Reacties:

Wij willen Stichting Bladt hartelijk danken voor de ondersteuning! Mede dankzij hen kunnen wij starten met de aanpassingen aan de gehandicaptentoiletten en de oppasruimte, en kunnen binnenkort ook kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking gebruik maken van onze faciliteiten.  Karin van Lohuizen, Secretaris Wijk- en Speeltuinvereniging De IJssel.

Met vreugde en blijdschap delen wij u mede dat de gehandicaptentoiletten en de oppasruimte bij De IJssel zijn gerealiseerd! Hiermee is er voor mensen met een beperking een enorme drempel weggenomen om onze accommodatie te komen bezoeken. Inmiddels hebben de eerste bezoekers al gebruik gemaakt van de aangepaste voorziening en zijn we bezig om de aanpassingen verder onder de aandacht te brengen bij zorgboerderijen, -instellingen en het speciaal onderwijs. Hierdoor verwachten wij een enorme toestroom van (met name) kinderen met een beperking! 
Bert Reit, Penningmeester Wijk- en Speeltuinvereniging De IJssel.

FOTO’S ONDER: het nieuwe aangepaste toilet.

 IJsse3

IJssel1

IJssel2

 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) of stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie