kindervakantieland-stoelen

 kindervakantieland-stoelen

Het meubilair van Stichting Kindervakantieland in Almere was hard aan vervanging toe.

Stichting Kindervakantieland organiseert sinds 2001 elk jaar zomervakanties voor zo’n 180 kinderen uit gezinnen die niet op vakantie kunnen gaan, meestal door problemen thuis, ziekte of geldgebrek. De kindervakanties vinden plaats op het ‘vakantiehuis’ van Kindervakantieland, op stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Het huis heeft 10 groepsslaapkamers, een professionele keuken, eet- en recreatiezaal en buitenspeelvelden.

Het meubilair van het vakantiehuis was -na ruim 10 jaar- hard aan vervanging toe, en dat gold met name voor de bedden en de stoelen. Gezien de beperkte eigen middelen klopte men aan bij de woningbouwvereniging en Stichting Bladt Charity.

Cor Bladt (oprichter van Stichting Bladt Charity):

“Het ging hier niet om luxe-zaken maar echt om noodzakelijk basismateriaal voor de groepsruimten, met name stoelen en matrassen. Veel spullen had men in het verleden tweedehands aangeschaft en hebben inmiddels hun beste tijd wel gehad. Daarom geven wij Kindervakantieland een mooie bijdrage voor vervangend materiaal, dat extra stevig is en speciaal geschikt voor intensief en langdurig gebruik”.

Kindervakantieland is extra blij met de bijdrage van Bladt Charity omdat het vakantiehuis ook zal worden verhuurd aan belangstellende groepen. Met deze extra inkomsten kan het onderhoud van het pand worden bekostigd.

De stichting draait geheel op vrijwilligers (ca. 175) die zich belangenloos inzetten voor de kinderen. Een vakantie kost ongeveer 200 euro per kind per week. Als de ouders dit niet kunnen betalen wordt een beroep gedaan op sponsoren.

Kindervakantieland2-openhuis Foto: een open dag bij Kindervakantieland.

Voor meer informatie over dit project:
– Stichting Kindervakantieland Almere (tel: 036-549.7529).
– website: www.kindervakantieland.nl
– contactpersoon: Eva Jonker (secretaris).

Reacties:
Namens Kindervakantieland hartelijk bedankt voor de donatie van de stoelen. We zijn er erg blij mee!
Het bestellen van nieuwe matrassen voor onze bedden was lastig, want dit bleek een afwijkende maat die niet meer wordt gemaakt. Daarom houden we het bij de stoelen. Hier zijn we erg tevreden over en we krijgen alleen maar positieve reacties!
E
en artikel over jullie donatie is sinds 12-10-2013 te lezen op onze website: http://www.kindervakantieland.nl.
N
ogmaals hartelijke dank voor jullie donatie. Tijdens de vakantieweken zijn de stoelen erg goed bevallen! 

Inez Gasman, Secretaris Stichting Kindervakantieland Almere

 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag bij ons in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie