romeense-kinderhulp-2

 romeense-kinderhulp-2 

Ruim 40 Roemeense weeskinderen brachten de afgelopen zomer een onvergetelijke vakantie door in Nederland. Het ging om een groep kansarme kinderen van 9 tot 11 jaar uit de plaats Sovata, die konden logeren bij verschillende Nederlandse gastgezinnen. Het project is een initiatief van Stichting Roemeense Kinderhulp (SRKH) te IJsselstein.

 

  
 
Deze stichting is opgezet door Edwin en Karin Mentink, beide zeer begaan met het lot van de Roemeense bevolking -met name kinderen- sinds de val van Ceaucescu in 1990. In Roemenie wordt de kloof tussen arm en rijk door de beginnende welvaart vaak groter, en het land kent nog vele schrijnende gevallen van gezinnen die nauwelijks rond kunnen komen.

Sinds 1990 organiseerde de stichting meerdere hulpgoederentransporten voor Roemeense gezinnen, en ondersteunde men verschillende lokale initiatieven voor o.a. scholen en een kindertehuis. De twintigste kindervakantie van 2009 werd financieel gesteund door Stichting Bladt.

Ook de vakantie van 2012 werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Stichting Bladt.

Meer informatie over dit sympathieke Nederlandse initiatief voor Roemenië is op aanvraag verkrijgbaar.

 roemeense-kinderhulp-stichting-banner

 

 

 

Voor meer informatie

“Dit is het beste bericht dat we in de afgelopen tijd hebben mogen ontvangen! Geweldig! Echt super!  Uiteraard danken wij jullie van harte voor de ondersteuning om de kindervakantie 2009 voor Kansarme Roemeense kinderen mogelijk te maken”.
Edwin Mentink, voorzitter Stichting Roemeense Kinderhulp, IJsselstein.

Rectificatie:

De oprichters van Stichting Roemeense Kinderhulp waren Dhr H. Bont en Dhr Bucur. De stichting heette aanvankelijk Stichting Oost-Europese Kinderhulp, maar dit gaf verwarring met de Stichting Europa Kinderhulp. Om die reden is in 1991 de naam veranderd in Stichting Roemeense Kinderhulp. 

roemeense-kinderhulp-1

 

roemeense-kinderhulp-3

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie