Roem12 Groepsfoto b

Roem12 Groepsfoto b

Ruim 40 kansarme Roemeense kinderen brachten de afgelopen zomer door bij Nederlandse gastgezinnen.

De kinderen -afkomstig uit kansarme Roemeense gezinnen- kwamen zomer 2012 voor drie weken naar Nederland. Zij verbleven bij gastgezinnen in de regio IJsselstein en genoten van verschillende dagtochtjes en uitstapjes. De vakantie werd geregeld door Stichting Roemeense Kinderhulp, die sinds 1990 ieder jaar zo’n vakantie organiseert. Stichting Bladt Charity was mede-sponsor van de Zomervakantie 2012 (en eerder in 2010). De kinderen ontvingen op kosten van Stichting Bladt een nieuwe warme winterjas, diverse dagtripjes en een feestelijke slotavond.

Cor Bladt (initiatiefnemer van Stichting Bladt Charity):

“Onze stichting steunt geen buitenlandse projecten, maar dit project heeft dan ook een flinke impact in Nederland. De Nederlandse gastgezinnen kunnen kennismaken met een wereld waar luxe en plezier niet zo vanzelfsprekend is. Verder vinden wij het prachtig dat de organisatoren veel Nederlandse bedrijven betrekken bij het project, bijvoorbeeld voor het gratis ter beschikking stellen van entreekaarten, kleding, nieuwe brillen, en voor het thuisfront een grote hoeveelheid hulpgoederen voor Roemeense kindertehuizen, dagverblijven en creches.”

Voor de bezoekende kinderen is de vakantie vaak de eerste keer dat ze buiten hun stad komen. Ze maken plezier, maar leren hier ook dat de wereld meer biedt dan hun -vaak eenvoudige- leven thuis. De vakantie stimuleert ze sterk bij het ‘iets willen maken van je leven’, school en studie, en het actief aan de slag gaan met de eigen toekomst. De Stichting Roemeense Kinderhulp kijkt met tevredenheid terug op de kindervakantie 2012. Dankzij de inzet van de gastgezinnen, vele vrijwilligers en sponsoren kregen de kinderen een onvergetelijke zomervakantie. Inmiddels zijn er al 964 Roemeense kinderen in Nederland geweest. In 2013 verwelkomt de stichting het 1000e kind.

Voor meer informatie over dit project:

– Edwin Mentink, voorzitter Stichting Roemeense Kinderhulp.
  Tel: 030-686.8128. Website: www.roemeensekinderhulp.nl 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen? Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

Roem12 Groepsfoto b

Roem12 vertrek prev16

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie