toonladder-1

toonladder-1

De Almeerse Muziekwijk krijgt een mooie nieuwe jeu de boules-baan bij Woonzorgcentrum De Toonladder.

Het plan voor de nieuwe baan was afkomstig van Vereniging Petanque. De realisatie van de baan werd mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren, waaronder  Gemeente Almere, NL-Doet, de Vrienden van De Toonladder en hoofdsponsor Stichting Bladt Charity. Vrijwilligers hielpen bij het verplaatsen van bielzen en tegels. Omwonende ouderen van De Toonladder zorgen voor het onderhoud van het nieuwe groen, de plantjes en perkgoed. Waardevol was ook de rol van De Schoor, die optrad op als verbindende schakel tussen alle betrokkenen. 

Cor Bladt (oprichter van Stichting Bladt Charity):

“Aanvankelijk waren wij niet eens zo enthousiast over dit project. Een jeu de boules-baan, zoiets kan iedereen wel willen! Maar dat veranderde snel. De locatie waar het hier om ging had namelijk een belangrijke ontmoetingsfunctie. Met een woonzorgcentrum, een wijkgebouw, een kinderboerderij, moestuintjes. En altijd veel aktiviteiten voor de buurt. Dat sterke sociale aspect hebben wij ook laten meewegen, en het was zelfs doorslaggevend bij ons besluit om dit project te steunen. Met onze nieuwe baan wordt de buurtfunctie nog verder versterkt. Want iedereen kan hier meedoen, van jong tot oud. Actief meespelen of alleen als toeschouwer, want ook daar genieten de omwonende ouderen echt van. Het is echt een sociaal gebeuren met de boulesbaan als middelpunt!”

Op 18 mei 2013 wordt de nieuwe boulesbaan officieel geopend met een openingsfeest voor omwonende ouderen en de buurt.

Voor meer informatie over dit project:

– Sacha de Ruiter, projectmedewerker De Schoor.
  Tel: 036-527.8584. Website: www.mooizogoedzo.nl 
www.mooizogoedzo.nl/projecten/jeu-de-boule-baan-bij-de-toonladder-met-dank-aan-inzet-vrijwilligers-en-sponsoren

REACTIES:
We waren helemaal blij met jullie bericht! Het wordt steeds moeilijker om dit soort maatschappelijke initiatieven te realiseren. En dan is het fijn dat we kunnen terugvallen op Stichting Bladt. Namens alle vrijwilligers en omwonenden wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie bijdrage aan dit project.   

Sacha De Ruiter, De Schoor.  
 

Persbericht 21-5-2013 Senioren realiseren Jeu-de-boulesbaan:
Zaterdag 18 mei is door wethouder Rene Peeters en voorzitter van de Jeu-de-boulesclub Petanque de nieuwe baan in de binnentuin van zorgcentrum de Toonladder officieel in gebruik genomen. Onder het genot van een hapje, drankje en live muziek zijn de eerste partijen gespeeld op de nieuwe baan, die is gerealiseerd dankzij de senioren en bijdragen van Stichting Bladt Charity, NLDoet, Vrienden van de Toonladder, wijkbudget van de gemeente, AlmeerPlant en M.G. Oord & Co. De leden onder leiding van Dhr. Spiekerman hebben zelf ontzettend veel werk verricht om de baan te realiseren. Rondom de baan zijn grote plantenbakken geplaatst en hanging baskets opgehangen. Deze worden door de omwonenden onderhouden. Zij spelen zelf niet mee, maar genieten van het spel en de gezelligheid. Mooi Zo Goed Zo heeft de vereniging ondersteund in de zoektocht naar financiën en mogelijkheden om de baan te realiseren.  

toonladder-2

 jeudeboulesbaan 6514-01

 jeudeboulesbaan 6533-01 jeudeboulesbaan 6585-01

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen? Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie