KEC16

KEC16
BLADT doneert muziekinstrumenten aan KEC

De ruim 3000 leerlingen van de Culemborgse basisscholen krijgen sinds januari 2015 muzieklessen van KEC (Vereniging Kunst Educatie Culemborg). Stichting BLADT Charity trad op als sponsor van de aan te schaffen muziekinstrumenten.

Cor Bladt (woordvoerder van de BLADT-stichting):
“Samen muziek maken geeft plezier en kinderen worden er sociaal sterker van. De brede toegankelijkheid van het muziekonderwijs staat door de bezuinigingen erg onder druk. In Culemborg is daarom flink actie gevoerd, o.a. door de actiegroep ‘De Plantage moet blijven’ en KEC. Onder de naam ‘Muziek Voor Elk Kind’ hebben zij een prima projectplan opgesteld, waarin ook op een doortastende manier werd gezocht naar nieuwe financieringsvormen. Onze stichting trad op als eerste sponsor, en inmiddels hebben meerdere andere partijen ons voorbeeld gevolgd!”

Vanaf 1 januari 2015 verzorgt KEC de kunst- en muzieklessen in Culemborg en omgeving. De lessen worden gegeven door vakdocenten van KEC, en zijn gericht op algemene muzikale vorming (AMV) en bijvoorbeeld voor uitvoeringen als musicals en kerstconcerten. Belangrijk doel van het project ‘Muziek voor Elk Kind’ is dat ieder kind in Culemborg voortaan kennis kan maken met muziekonderwijs; ook als de ouders daar niet het belang van inzien of als daar thuis geen geld voor is.

KEC17 

 KEC-artikel CC17-12-14KEC-artikel CC7-1-15

Voor meer informatie over dit project:
– Vereniging KEC (Kunst Educatie Culemborg)
– Contactpersoon: Claudia Verkleij (secretaris)
– Website: www.kunsteducatie-culemborg.nl 

 


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen? Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie