Op maandag 19 januari 2015 verdrijft Willeke Alberti met een spetterend muzikaal optreden alle Blue Monday-gevoelens bij de ouderen van het Hilversumse Amaris Gooizicht. Deze dag wordt aangeboden door Stichting BLADT Charity in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.

‘Blue Monday’ is de derde maandag van januari. Op deze dag voelen de meeste mensen zich somber en eenzaam. Dit blijk uit onderzoek van de Britse psycholoog Cliff Arnall. Het Nationaal Ouderenfonds bedacht 6 jaar geleden dat juist zo’n negatieve dag veranderd moet worden in een feestje voor ouderen.

Marcel Harms van het Nationaal Ouderenfonds: “Op Blue Monday willen we ook graag extra aandacht geven aan ouderen. Met Bladt Charity als hoofdsponsor kunnen we dit samen met de Willeke Alberti Foundation realiseren. Een geweldig initiatief waar we veel bewoners van Amaris blij mee kunnen maken!”.

Tijdens een bijzonder programma kunnen ouderen genieten van muziek, een feestlunch en veel gezelligheid. Hoogtepunt is dit jaar een optreden om 14.30 uur van Willeke Alberti. “Met veel plezier kijk ik uit om maandag weer een optreden te verzorgen. Het is altijd leuk om te zien hoe enthousiast de senioren reageren!” aldus Willeke Alberti. Ook zanger/pianist Bert Louissen is ’s morgens weer van de partij. Hij trad op bij alle eerdere Blue Mondays met verzoeknummers of meezingers.

Bladt Charity

Bladt Charity is een liefdadigheidsstichting die financiële ondersteuning biedt aan projecten op het raakvlak van gezondheid en welzijn. De Stichting richt zich vooral op organisaties die werken met kwetsbare groepen, zoals zieken, gehandicapten, ouderen, kinderen en kansarmen.

Cor Bladt, initiatiefnemer van stichting Bladt Charity: „We hopen met onze stichting de komende jaren nog heel veel Blue Mondays te organiseren. Met deze zesde editie van Blue Monday zijn we hard bezig om een hele mooie traditie te vestigen. En het zou prachtig zijn als de Blue Monday-formule ook wordt opgepakt door andere fondsen en instellingen“.

Amaris Gooizicht Hilversum

Zorg- en behandelcentrum Amaris Gooizicht biedt somatische zorg, revalidatie en psychogeriatrische zorg in de groene wijk Boomberg, dichtbij het centrum van Hilversum. Zij doet dit door zo goed mogelijk in te spelen en aan te sluiten op de wensen en behoeften van de cliënt. Ook kunnen cliënten voor dagbehandeling terecht en biedt Amaris Gooizicht een uitgebreid aanbod activiteiten en voorzieningen waar bewoners, familie en omwonenden gebruik van kunnen maken, zoals een maaltijd in het restaurant. Amaris Gooizicht is onderdeel van Amaris Zorggroep.


Lees het complete bericht op:
https://www.ouderenfonds.nl/actueel/willeke-alberti-verdrijft-blue-monday/

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie