weert stationsgebouwansicht

weert stationsgebouwansicht 
Nostalgische foto-avond voor Weerter ouderen

De ouderen van Zorgcentrum Ververshof in Weert beleefden op 8-12-2014 een feestelijke avond vol nostalgische momenten. De avond werd verzorgd door Petanque Club Weert (PCW) en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting BLADT Charity. Op het programma stonden o.a. optredens van plaatselijke artiesten, die bekende Weerter liedjes ten gehore brachten, een nostalgische foto-presentatie van Weert uit vroeger dagen met begeleidend commentaar, en natuurlijk koffie met een stuk echte ‘Wieerter vlaai’. De avond was bedoeld voor de bewoners van het Ververshof en de nabijgelegen aanleunwoningen.

Cor Bladt (namens stichting BLADT charity): “Het idee voor deze avond ontstond toen PCW ons benaderde voor een bijdrage voor de aanschaf van een AED-apparaat in hun petanque-clubgebouw. Dat hebben wij toegezegd, maar… als tegenprestatie hebben wij PCW gevraagd om een leuke activiteit te organiseren voor eenzame ouderen in een plaatselijk zorgcentrum. PCW was meteen enthousiast over dat idee, en heeft het in goed overleg uitgewerkt met de activiteitenbegeleidster van Ververshof. In eerste instantie werd gedacht aan een feest in het petanque clubgebouw of een koersbal-evenement, maar uiteindelijk viel de keus op een activiteit die ook geschikt was voor de minder-valide bewoners van het ouderencentrum. En het werd een uitermate geslaagde avond, mede door de enthousiaste inzet van alle betrokkenen en de extra vrijwilligers!”

weert koninginnedag 2011
Voor Weertenaren was 2011 een onvergetelijke Koninginnedag!

Zorgcentrum Ververshof biedt verschillende vormen van ouderenzorg, van verzorging tot complexe verpleging. Er zijn 74 appartementen voor verzorgingshuiscliënten en 11 voor somatische (lichamelijke) verpleeghuiscliënten. Begeleiding en dagopvang van licht dementerenden behoort ook tot de zorgverlening.

Websites voor meer informatie:

– www.petanqueclubweert.nl
www.landvanhorne.nl/silvercms/zorgcentrum-ververshof-weert/ 


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?

Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie