Materiacura foto1

Materiacura foto1
Vakantie-midweek voor jonge moeders met hun kind.

Materiacura is een Moeder-Kind-Huis voor jonge moeders met een verstandelijke beperking. Ze krijgen hier opvang en leren hun leven weer op de rit te krijgen. Begin september ging een groep moeders voor een midweek naar vakantiepark De Beekse Bergen. De week werd mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van Stichting BLADT Charity.

Woordvoerder Cor Bladt: “Onze Bladt-stichting vond dit een mooi project. Het gaat hier om een kwetsbare groep van ’tienermoeders’ met een problematisch verleden, vaak met mishandeling of geweld, armoede of zonder onderdak. Bovendien had Materiacura veel moeite gedaan om ondanks de beperkte middelen een leuk programma samen te stellen. Ze hadden zelf al verschillende sponsoren gevonden, en het nog ontbrekende deel van de financiering hebben wij voor onze rekening genomen zodat alles door kon gaan. Voor de meeste meiden was dit hun allereerste echte vakantie! Hieronder staat een kort verslag.”

 


 

Verslag Midweek Beekse Bergen

Op 1 september vertrokken wij met twee volgeladen bussen richting Hilvarenbeek. De dames en kinderen hadden er allemaal erg veel zin in. Rond 16u kwamen wij aan bij de Beeksebergen, na ingecheckt te hebben, de kamers te verdelen en de spullen uit te pakken zijn we het park gaan verkennen. Ons huisje stond tegenover het water en vlakbij het zwembad, opstap plaatsen om naar het safaripark en naar het speelland te gaan, de cafetaria en de supermarkt. Na het avondeten hebben we de planning doorgenomen en hebben we er een gezellige maar rustige avond van gemaakt!

De volgende dag stond het safaripark op de planning. Na het ontbijt de (kinder)wagens volgeladen en op naar het safaripark! In het safaripark was er voor ieders wat wils; bootsafari, bussafari, wandelsafari en zelfs een heuse vogelshow. We zijn gezamenlijk gestart met de bootsafari, bij deze bootsafari werd er veel verteld over de dieren waar we langskwamen, niet alleen leuk maar ook nog eens heel leerzaam! Aansluitend hebben we heerlijk geluncht van onze zelfgemaakte lunchpakketje en mocht iedereen een ijsje kopen, om vervolgens nog wandelend het park te ontdekken! In de avond hebben we heerlijk pannenkoeken gegeten, wat nog een grote bak uitdaging was voor zo’n grote groep, ook deze avond hebben we er een rustige avond van gemaakt. Iedereen was moe maar voldaan van de gezellige en warme safari dag.

Op woensdag stond er weer een drukke dag voor de boeg, ditmaal gingen we met de boot naar Speelland. Eenmaal op speelland aangekomen hebben we genoten van het weer, het uitzicht en alle dingen die er te doen waren. De dames hebben heerlijk in het zonnetje gezeten en ‘gefietst’ op het water. Ook het zwembad werd deze dag niet ongemoeid. Op woensdag avond kregen de meiden een ‘oppasavond’ de begeleiding paste op de kinderen terwijl de meiden een paar uurtjes de stad Tilburg op eigen houtje konden gaan ontdekken. Dit viel erg in de smaak
bij de dames. Zij kwamen dan ook vol enthousiasme weer terug.

Donderdag, alweer de laatste dag, hebben we het mooi rustig aangedaan. Iedereen wou nog wel iets anders zien deze laatste keer, en dus zijn er nog dames wezen zwemmen met de kids, anderen zijn nogmaals naar het safaripark gegaan en ook zijn er dames naar Speelland geweest. In de avond hebben we gebarbecued. En natuurlijk alvast zoveel mogelijk spullen ingepakt, want wat hadden we veel bij ons!! Op vrijdag zijn we nog eenmaal door het safaripark gegaan, ditmaal met onze eigen bussen, om vervolgens terug naar huis te rijden!

Wij, van stichting Materiacura, & de moeders en kinderen, uit de moeder-kind-huizen, willen stichting Bladt-Charity, het Geuzenverbond, vakantiepark de Beeksebergen & Autoverhuur Lars Van Son, van harte bedanken voor het mede mogelijk maken van deze top vakantie! De dames en kinderen (en ook de begeleiders!) hebben zichtbaar genoten!

Materiacura foto2

Voor meer informatie over dit project:
Maaike Rootlieb  /  Nikita Stegeman
Stichting Materiacura
Tel: 06-23224048
Website: www.materiacura.nl

Materiacura logo


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie