ouderenportretten

ouderenportretten
Basisscholen-actie tegen eenzaamheid bij ouderen

Leerlingen van circa 100 basisscholen gaan portretten maken van eenzame ouderen. De ouderen die model staan worden bezocht op hun woonzorginstelling of bezoeken zelf een naburige school. Iedere school bedenkt een eigen programma met een leuke mix van activiteiten, om op die manier iets te doen tegen de eenzaamheid bij ouderen.

De actie “Kinderen Portretteren Ouderen” is een samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds, de Riki Foundation en Opstapmet oma.nl, en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van Stichting BLADT Charity.

Cor Bladt (namens Stichting BLADT Charity): ‘Onze stichting kreeg dit projectidee voorgelegd via het Ouderenfonds. We vonden het aansprekend en ook bijzonder, want projecten die ouderen en kinderen samenbrengen zijn vrij zeldzaam. Toch bestaat er voor ouderen eigenlijk niets mooiers! Zorginstellingen zitten vol met eenzame ouderen, die nauwelijks contact hebben met de buitenwereld. Met deze ludieke portret-actie kunnen we daar verandering in brengen. Het werk zit vooral aan de organisatorische kant, en met onze BLADT-stichting betalen we graag mee aan de kosten van de canvas-doeken waarop de ouderen worden vereeuwigd. En dat zal zeker een aantal heel bijzondere nieuwe kunstwerken opleveren!’

De actie “Kinderen Portretteren Ouderen” vindt plaats in het kader van de Internationale Dag van de Ouderen (1-10-2014) en de Week tegen de Eenzaamheid (25 september t/m 4 oktober).

Voor meer informatie over dit project:
Marylo Verhagen, 
Projectontwikkeling Nationaal Ouderenfonds
Tel: 030-656.7774

Websites:
www.opstapmetoma.nl 
www.ouderenfonds.nl 
 

www.ouderenfonds.nl/help-mee/als-bedrijf/onze-partners/ 


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen? 
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie