LETS ruillogo

LETS ruillogoLETS ruil

LETS Ruil Culemborg is een ruilkring voor iedereen die iets te verhandelen heeft: huishoudelijk werk, werk in de tuin, administratie, kookkunsten, massages etc. LETS staat voor “Local Exchange Trading System”: een manier om in je eigen omgeving goederen en diensten te verhandelen met een lokale munt (in Culemborg is dat het ‘kuiltje’).

Hoe werkt het? Als voorbeeld: Jeroen wast de auto van Maria, Maria doet boodschappen voor Joke, Joke laat de hond uit van Peter en Peter verkoopt een oude computer. Hij spaart ‘kuiltjes’ op voor een klus die hij later in het jaar wil laten doen door Karin. Zo simpel is dat!

Iedereen kan deelnemen aan de LETS Ruil-kring, want iedereen heeft wel iets aan te bieden. Maar meedoen is met name interessant voor mensen met een minumum-inkomen, want hiermee kun je ook zonder euro’s toch producten en diensten ruilen. Andere voordelen: door het verenigingskarakter van LETS Ruil kun je nieuwe sociale contacten opdoen, versterk je de lokale economie, en ruilen is natuurlijk goed voor het milieu.

Het Culemborgse LETS-project is voortgekomen uit een brainstorm tussen LETS Ruil, Milieudefensie en wethouder Stolwijk, en wordt uitgevoerd in samenwerking met o.a. ELK Welzijn, Ouderenbonden, Schuldhulpverlening, De Doenerij etc.
Stichting BLADT Charity treedt op als mede-financier, zodat mensen met een minimum inkomen het eerste jaar gratis lid kunnen worden.

Meer over LETS Ruil is te vinden via www.letsruilculemborg.nl

image

 

Voor meer informatie over dit project:

LETS Ruil Culemborg
Tel. 0345-533.097
Contactpersoon: Han Horstink (bestuurslid)

Websites:
– www.letsruilculemborg.nl/
– https://communities.cyclos.org/letsruilculemborg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie