vumc logo

vumc logo

Het VUmc krijgt van Stichting Bladt vijftien gloednieuwe interlaptops voor de kinderafdeling.

De laptops waren al lang een grote wens van het Amsterdamse ziekenhuis, want veel kinderen liggen voor langere tijd in het ziekenhuis, en kunnen hun bed of de kamer niet verlaten. Draadloos internet is dan een welkome afleiding en ontspanning, en de mogelijkheid om contact te houden met familie of vrienden.

De donatie van de internet-laptops aan het VUmc is een samenwerking tussen stichting Bladt Charity en stichting Michael-wings.

Michael-Wings zet zich in voor draadloos internet in Nederlandse ziekenhuizen en zorgcentra, en heeft daarvoor een eigen systeem ontwikkeld dat al op verschillende plaatsen met succes is toegepast. De stichting is vernoemd als eerbetoon aan Michael “Wings” Kenniphaas, die uit eigen ervaring wist hoe belangrijk internet-contacten zijn voor een jonge ziekenhuispatient, en zo in 2005 de basis legde voor de stichting.

Ook stichting Bladt Charity had gemerkt dat ziekenhuizen grote behoefte hebben aan internetvoorzieningen. Oprichter Cor Bladt:

“De afgelopen jaren ontvingen we meerdere aanvragen vanuit ziekenhuizen. Op zich is het kopen van een internet-laptop niet zo ingewikkeld. Maar als je zoiets echt goed wil aanpakken heb je bijzondere expertise nodig, en daarom zochten we contact met Michael-Wings. Zij hebben een professioneel systeem ontwikkeld voor draadloos internet, speciaal voor ziekenhuizen. Bovendien kennen zij de procedures en bijzondere wensen van ziekenhuizen, en hebben ze goede afspraken met hardware-leveranciers en installateurs. Een zeer waardevolle samenwerkingspartner dus. Daarom geven wij ze elk jaar een vast geldbedrag, dat ze naar eigen inzicht kunnen gebruiken om het Michael-Wings concept verder uit te rollen. En daarnaast doen we nu deze schenking aan het VUmc: wij betalen de kosten en Michael-Wings zorgt voor de rest en doet het echte werk.”

Het nieuwe Michael-Wings systeem bij het VUmc zal naar verwachting eind 2012 in gebruik worden genomen.

michael_wings_logo

MW VUMC 2012

Zie ook het artikel over de feestelijke opening by het VUMC op 12-12-2012 HIER.

Voor meer informatie:

– Kinderafdeling VUmc: Contactpersoon Sonja Scholte (tel: 020-444.2435). Website: www.vumc.nl
– Stichting Michael Wings: Contactpersoon John Kenniphaas (tel: 06-5318.3050). Website: www.michael-wings.nl
– Stichting Bladt Charity: Contactpersoon Rob Michel (tel: 0345-656.590). Website: www.bladt-charity.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie