tussenthuis utrecht1

 tussenthuis utrecht1

Ook kinderen van gescheiden ouders hebben het recht om hun vader of moeder te blijven zien, maar dat is lastig als het contact tussen de ouders problematisch verloopt, en zorgt voor spanningen, angst of wangedrag.

Stichting TussenThuis helpt daarbij: men biedt een ontmoetingsplaats -neutraal en veilig- waar kinderen de niet-verzorgende ouder (meestal de vader) kunnen ontmoeten zonder dat de ouders elkaar tegenkomen en er nieuwe spanningen ontstaan. Bij iedere ontmoeting is toezicht aanwezig.  Ouders kunnen terecht bij TussenThuis tijdens of na echtscheidingen waarbij jonge kinderen betrokken zijn (tot 10 jaar).
 
Cor Bladt (oprichter van Stichting Bladt Charity):

“Een op de drie huwelijken houdt geen stand, dat is helaas een feit. Daarom vinden we het omgangshuis van TussenThuis Utrecht een goed initiatief. Zij doen goed werk rondom echtscheidingen met veel extra problemen waar kinderen de dupe van dreigen te worden.

In principe kan elk gezin bij het TussenThuis terecht voor een ontmoeting. Wel betalen de ouders een eigen bijdrage van ongeveer €80,- per vijf bezoeken. Als een gezin dat niet zelf kan betalen dan springen wij bij. Met Tussenhuis Utrecht is afgesproken dat Stichting Bladt de eigen bijdrage van de ouders zal overnemen bij gezinnen die aantoonbaar niet-draagkrachtig zijn.”

Voor meer informatie:

– Stichting TussenThuis Utrecht, tel: 030-223.2560. Website: www.tussenthuisutrecht.nl (ook voor ouders die meer informatie willen).

– Stichting Bladt Charity: Rob Michel, www.bladt-charity.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie