demussen-logo
demussen-logo

Het oudste buurthuis van Nederland ontvangt van Stichting Bladt een donatie voor het opzetten van een speelotheek.

Buurtcentrum De Mussen ligt in het hartje van de Haagse Schilderswijk. Hier organiseert men sinds 1926 buurtactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur, sport, gezondheid en participatie. Dit jaar wordt gestart met een nieuwe speelotheek waar buurtbewoners spellen en speelgoed kunnen lenen. Een volwaardige speelotheek was een grote wens van het centrum, want veel van de buurtbewoners hebben geen geld voor goed speelgoed thuis, dat de kinderen stimuleert bij hun ontwikkeling en bij het ‘leren spelen’ met hun ouders en andere kinderen.

Cor Bladt, oprichter van Stichting Bladt Charity:

“Een buurtcentrum heeft een belangrijke rol in wijken met veel armoede en achterstanden. Het plan voor de speelotheek bij De Mussen zag er professioneel uit, met o.a. een goed uitleen-systeem en het betrekken van buurtbewoners als vrijwilliger. Wel moest er flink worden geinvesteerd in kastruimte en zo’n 400 stukken speelgoed. Met onze donatie hopen we dat de nieuwe speelotheek snel van start kan gaan en een groot succes gaat worden!”

Voor meer informatie:
– Nicoline Nicoline Grötzebauch, directeur De Mussen (tel: 070-388.8700). Website: www.demussen.nl
– Rob Michel, directeur Bladt Charity (tel: 0345-656.590). Website: www.bladt-charity.nl 

Reacties:

Namens het bestuur en medewerkers van De Mussen, en natuurlijk ook de namens de gezinnen die De Mussen bezoeken: Heel erg bedankt voor uw donatie! Hiermee kunnen we de speelotheek gaan inrichten, we zijn er echt heel blij mee. De Speelotheek zal in september open gaan. Vrijwilligers die het leuk vinden om speelgoed uit te lenen, kinderen en ouders het speelgoed uit te leggen en met de kinderen te spelen zijn van harte welkom!

Nicoline Grötzebauch

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie