Cor Bladt overhandigt iPads aan Aafke de Haan van Ronald MacDonaldhuis Amsterdam
Cor Bladt overhandigt iPads aan Aafke de Haan van Ronald MacDonaldhuis Amsterdam
 
Stichting Bladt doneert 5 iPads aan het Ronald McDonald Kinderfonds. De iPads zijn bestemd voor de Ronald McDonald Huizen in Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Tilburg en Veldhoven.

Een Ronald McDonald Huis is een logeerhuis voor families met kinderen die worden behandeld in een naburig ziekenhuis. Op dit moment zijn er 15 van deze huizen. Gezinnen kunnen een kamer aanvragen via de afdeling waar het kind is opgenomen.

Oprichter Cor Bladt:  “Wij waren zeer onder de indruk van de organisatie en de inzet van betrokken vrijwilligers. Het gaat hier vaak om moeilijke situaties, die emotioneel heel zwaar kunnen zijn. Het is belangrijk dat de ouders goed contact kunnen houden met hun zieke kind. Daarom hebben wij deze iPads uitgedeeld aan een aantal van deze huizen.”

De donatie aan de vijf Ronald McDonald Huizen is een eerste instantie een pilotproject.

Cor Bladt:  “Ons doel is om een jaar lang ervaringen op te doen met de iPads bij de RMcD-huizen. Zo moeten ze een uitleen-protocol opstellen zodat de iPads niet kwijtraken. En uiteraard willen we weten of de iPads goed worden gebruikt, of er technische problemen zijn etc. Zomer 2013 zullen we de pilot evalueren. Als de ervaringen goed zijn, willen we op grotere schaal iPads gaan verstrekken aan alle huizen.”

rmcd 3 logo

rmcd 2 huis

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om u van harte te bedanken voor de geweldig donatie in de vorm van deze i-pad! Dit is nu een typisch voorbeeld van iets dat we als goede doelen organisatie nooit zelf zouden aanschaffen maar wel ontzettend goed kunnen gebruiken! Wij kunnen er mobiel op werken en onze kleine gasten kunnen er heerlijk spelletjes op doen. Een win-win situatie voor iedereen. Heel veel dank, de deur van Ronald McDonald Huis Maastricht staat altijd voor u open! Heel veel dank, ook namens onze kleine vrienden,    Margo de Kock, Manager Ronald McDonald Huis Maastricht

 

Nogmaals heel hartelijk dank voor de prachtige Ipad, ook namens de gasten. De Ipad wordt inmiddels volop gebruikt, en draagt bij aan de sfeer van een ’thuis ver van huis’ die wij bieden aan ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen. Het is fijn dat er mensen zijn die het Ronald McDonald kinderfonds en in het bijzonder ons Huis VUmc een warm hart toedragen!     Aafke De Haan, Manager Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam.
 

Voor meer informatie over dit bericht:

– Ronald McDonald Kinderfonds (www.kinderfonds.nl): bij Corine Toussaint (tel: 030-221.9007) of Tessa Colijn (tel: 088-221.9001).

– Stichting Bladt Charity: contactpersoon is Directeur Rob Michel (via www.bladt-charity.nl).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie