autidoedag 37386

autidoedag 37386

Op 22 september 2012 heeft het Spoorwegmuseum een speciale ‘Auti-Doe-Dag’. Het Utrechtse museum is dan exclusief geopend voor mensen met autisme en hun familie. De dag wordt mede-gesponsord door Stichting Bladt Charity.

Oprichter Cor Bladt:

“Mensen met autisme kunnen normaal gesproken heel moeilijk naar een attractiepark. Door de drukte en alle indrukken en prikkels ontstaan er al snel paniek-situaties, en dat zorgt vaak voor onbegrip en rare blikken van andere bezoekers.

Bij zo’n Auti-Doe-Dag wordt het attractiepark ‘autisme-vriendelijker’ gemaakt en helemaal gereserveerd voor autisten en hun familie. De mensen zijn dan rustig onder elkaar, het personeel krijgt speciale instructies en niemand wordt vreemd aangekeken.

Daarom vinden we dit een prima initiatief van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme), die elk jaar meerdere van deze Auti-Doe-Dagen organiseert. Onze stichting steunt de dag in Utrecht door te zorgen voor een professionele fotograaf die foto’s zal maken van alle bezoekers, en iedereen krijgt een paar leuke presentjes als aandenken.”

Bij het Spoorwegmuseum zal het gaan om een avondopenstelling (van 17.30 tot 21.30 uur). Om te grote drukte te voorkomen is het aantal bezoekers beperkt tot maximaal 1500. Bezoekers betalen hun eigen entree. Aanmelden kan via het onderstaande webadres.

Voor meer informatie:

– Informatie over de Auti-doe-dag van de NVA: www.autisme.nl 
– Aanmelden: www.spoorwegmuseum.nl/praktische_info/online_tickets.html

nva autidoedag spoorwegmuseum 2012

Nadere informatie over dit bericht:

– Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Contactpersonen: Sabrina Wolffenbuttel en Henri Mandemaker (tel: 030-229.9800).

– Stichting Bladt Charity: contactpersoon is Rob Michel, directeur van de stichting. Website: www.bladt-charity.nl

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie