rolstoelfiets Joriskring

rolstoelfiets Joriskring
Fietsen met een beperking? Dat kan met een duo- of rolstoelfiets.

De Joriskring is een centrum voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking. Men biedt dagopvang, ambulante zorg en verblijfsaccommodatie. In de loop van 2014 verhuizen alle onderdelen -nu nog verspreid over heel Amsterdam- naar een nieuwe gezamenlijke locatie.
Op de nieuwe locatie wilde men graag twee speciale fietsen: een duofiets en een rolstoelfiets. Hiermee kunnen ook kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen toch op pad in de buitenomgeving. Voor de aanschaf van de fietsen was echter geen budget beschikbaar. De wens kwam terecht bij BLADT Charity.

Cor Bladt (woordvoerder van BLADT Charity): “We vonden dit een sympatieke wens. Ik heb zelf contact opgenomen met verschillende leveranciers, want wij wilden -naast een gunstige prijs- ook een fiets die optimaal zou aansluiten op de mogelijkheden en wensen van deze kinderen en hun begeleiders. Bij dit soort fietsen zijn er nogal wat technische verschillen, dat heb ik wel ontdekt! Wij hopen dat de Joriskring op hun nieuwe locatie veel plezier zal beleven van de twee fietsen”. 

Voor meer informatie over dit project:
Karin van den Wijngaard
Lievegoed Gehandicaptenzorg
Tel: 06-22.783.683
Website: www.lievegoed.nl/joriskring/

Reacties:
GEWELDIG! Wat ontzettend fijn dat jullie dit willen doen voor de kinderen van de Joriskring. De Velo-plus rolstoelfiets en de Orthros duofiets sluiten goed aan bij wat de kinderen nodig hebben. De verhuizing naar de nieuwe locatie in Amsterdam is iets vertraagd, maar vanaf 1 april kunnen de nieuwe fietsen daar gestald worden. En hopelijk is het dan ook weer om ermee op pad te gaan! Heel hartelijk dank aan Stichting Bladt Charity!      Karin van den Wijngaard

duofiets Joriskring


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie