mosterdzaad 1

mosterdzaad 1

Gemeente Veendam krijgt een tweede zorgboerderij voor de opvang van thuislozen, jonge moeders, en andere hulpbehoevenden.

De nieuwe locatie ‘Wildervanksterdallen 16’ is een uitbreiding van de eerste zorgboerderij ‘Het Mosterdzaad’, die sinds 2004 opvang biedt in een rustige en veilige omgeving. Stichting Het Mosterdzaad zorgt voor tijdelijk onderdak, maar ook voor begeleiding en dagbesteding, gericht op instroom in het reguliere arbeidsproces en een zelfstandig functioneren in de maatschappij.

Bladt Charity ondersteunt de groeiplannen van Het Mosterdzaad met een donatie voor het realiseren van de tweede locatie (Wildervank) die vanaf 2016 ruimte zal bieden voor de opvang van 20-80 personen per jaar.

Cor Bladt (oprichter Stichting Bladt Charity):

“Het Mosterdzaad werkt vanuit een christelijke invalshoek, maar wij hebben hun aanvraag primair beoordeeld vanuit hun sociale doelstellingen. Hun werk draait sterk op idealisme, persoonlijke inzet en betrokkenheid. Door de ervaring met de eerste boerderij kunnen zij dat succesvolle initiatief nu verder uitrollen.

Hun woonzorg-opvang heet officieel wel ‘kleinschalig’, maar de plannen zijn behoorlijk ambitieus, met veel werk en flinke kosten in meerdere jaren. Daarom helpen wij graag om ‘Fase A’ van het meerjarenplan te realiseren met een bijdrage aan de kosten voor de trap, keuken en badkamer op de nieuwe locatie”.

mosterdzaad wvd1

Voor meer informatie:
– Stichting Het Mosterdzaad: contactpersoon Robert Kleiweg (tel: 0598-395.888). Website: www.hetmosterdzaad.nl
– Stichting Bladt Charity: Rob Michel. Website: www.bladt-charity.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie