babycam st elisabeth ZKH

babycam st elisabeth ZKH
St. Bladt doneerde het Elisabeth Ziekenhuis een baby-cam systeem.

Ouders willen na de geboorte niets liever dan bij hun baby zijn, maar dat lukt niet als de pasgeborene in het ziekenhuis moet blijven. Daarom heeft het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg dertien camera’s boven de bedjes op de kinderafdeling geinstalleerd. Zo hoeven de ouders geen moment meer te missen van hun opgenomen baby. Marieke van Huijgevoort (hoofd Kindercentrum): “Deze nieuwe service ‘Baby in Beeld’ zien wij als een belangrijke aanvulling op het ziekenhuisbezoek van de ouders. We zijn blij dat we op deze manier iets extra’s kunnen doen voor ouders als ze hun baby aan onze zorg toevertrouwen.”

Hoe werkt het? De webcams sturen live-beelden naar een beveiligde website van het ziekenhuis. Ouders krijgen van het Kindercentrum een persoonlijke inlogcode om de beelden van hun eigen baby te kunnen bekijken. Met deze code kunnen de ouders thuis via de pc of hun telefoon inloggen. Ouders bepalen zelf of zij de inloggegevens eventueel met vrienden of familie delen. 

De babycams zijn mogelijk gemaakt door een donatie van Stichting Bladt Charity en Stichting DaDa.

Cor Bladt (woordvoerder van Stichting Bladt Charity): “Dit is een project waar we erg trots op zijn, ook omdat we ruim twee jaar bezig zijn geweest met alle voorbereidingen. Projecten bij ziekenhuizen hebben een wat lange ‘aanloop’ nodig, dat hebben we inmiddels wel geleerd. Maar er is dan ook heel intensief getest met dit nieuwe camerasysteem, dat inmiddels op allerlei manieren wordt gepromoot door het ziekenhuis: zo verscheen er pas een speciale folder en wordt er nu hard gewerkt aan een korte film. Ik hoop dat het ziekenhuis en met name de jonge ouders veel plezier gaan hebben van ‘onze’ babycams!”

babycam folder

Voor meer informatie over dit project:
St. Elisabeth Ziekenhuis (www.elisabeth.nl)
Marieke van Huijgevoort-Sauvé
Hoofd zorgeenheid Kindergeneeskunde
Tel: 013-539.2773

De brochure voor gebruikers van de babycams vindt u via:
http://www.elisabeth.nl/publish/pages/74088/13_901_10-13_baby_in_beeld.pdf

Het nieuws-item van Omroep Tilburg over dit project is te bekijken via:
http://www.youtube.com/watch?v=Yv5NvS4–C0

 


 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie