ANBO3 Denboschdag jun13

ANBO3 Denboschdag jun13
Ook in 2013 organiseert Bladt Charity weer diverse dagtrips voor Culemborgse ouderen.

De dagtochten voor ouderen zijn een succesvolle samenwerking tussen Stichting Bladt (de sponsor) en ANBO Culemborg die regelmatig dit soort ouderenreisjes organiseert. Zo was er afgelopen juni een dagtrip naar Den Bosch voor circa 40 ouderen, met op het programma o.a. een rondvaart over de Binnen Dieze, een bezoek aan Kasteel Heeswijk en een afsluitend diner in Gameren. En in april gingen circa 20 ouderen naar Leerdam voor een mooie boottocht over de Linge. De dag was speciaal bedoeld voor thuiswonende ouderen die slecht ter been zijn (zoals rolstoelers en 80-plussers). Hiervoor werd extra begeleiding ingezet en drie busjes van Samen Verder, die de ouderen thuis ophaalden en weer thuis brachten. Later dit jaar volgt nog een verrassingsdagtocht voor thuiswonende bejaarden.

De ANBO-reisjes tonen aan dat ouderen-activiteiten niet veel geld hoeven te kosten, door een slimme programmering, scherpe inkoop en de onmisbare inzet van vrijwilligers. Doordat Stichting Bladt bijdraagt aan de kosten, kan de eigen bijdrage van de deelnemers bescheiden blijven.

ANBO1 Denboschdag jun13ANBO2 Denboschdag jun13ANBO4 Lingeboottocht2013

Voor meer informatie over dit project:
– Meddy Verheul, ANBO Culemborg.
  Tel: 0345-518.898. Website: www2.anbo.nl/culemborg/

REACTIES:
Reisverslag van één van de deelnemers aan de verrassingstocht van 30-10-2013:

We vertrokken omstreeks 9 uur uit Culemborg. De weergoden waren ons gunstig gezind. Het was schitterend weer. We gingen op weg richting Garderen waar de koffie en gebak al klaar stond. De koffie was erg pittig, voor wie nog niet helemaal wakker was. Na de koffie reed onze buschauffeur Bram langs vele mooie plekjes door de prachtige bossen bij Kootwijk richting ’t Loo en Hoog Soeren. Prachtig die herfstkleuren. Er waren ook wel wat bomen omgewaaid door de storm van maandag 28 oktober. Tegen 12 uur kwamen we aan bij de Ossenstal in Epe, een mooi restaurant midden in de bossen, waar we werden verwend op een hele rits stamppotten: boerenkool, zuurkool en andijvie. Ook waren er nog spekjes, jus en zuur bij. Het heeft ons allemaal lekker gesmaakt. Omstreeks 2 uur gingen we naar …….. We zouden een kleine Hanzestad bezoeken. Nu even nadenken. Het bleek Hattem te zijn. We zijn naar het Anton Pieckmuseum geweest met heel veel tekeningen in een mooi oud pand. Het kleine stadje Hattem heeft één grote winkelstraat met rondom de wallen. Tegen 15.45 uur gingen we weer richting Culemborg en 18.00 uur waren we weer thuis.
Mede door de sponsoring van Stichting Bladt Charity was het een hele mooie dag. Dank ook aan onze reisleiders Bep en Rees.       Mieke Reintjes

 anbo logo

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie