wheels2sport-foto2

wheels2sport-foto2

Wheels2sport in Amsterdam krijgt van Bladt Charity vier rolstoelen voor gehandicapte sporters die willen kennismaken met een nieuwe sport.

Het gaat om speciale sportrolstoelen die via een ‘uitleenpool’ zullen worden uitgeleend aan gehandicapte sporters. Via de uitleen kan de sporter kennis maken met een nieuwe sport. De rolstoelen zijn daarvoor namelijk speciaal aanpast. Zo zijn er (elektrische en handbewogen) rolstoelen voor basketbal, tennis, badminton, tafeltennis, dansen, boogschieten en e-hockey. De sporters krijgen advies over het gebruik van de rolstoel en kunnen er dan een half jaar ervaring mee opdoen. Die kennismakingsperiode is belangrijk, want het zelf aanschaffen van een sportrolstoel is erg kostbaar.

De rolstoel-uitleenpool van Wheels2Sport is een initiatief van Fonds Gehandicapten Sport en NOC*NSF. Het project werd in 2011 opgestart als pilot met de gemeente Zwolle, Sportservice Zwolle, Revalidatiecentrum De Vogellanden  en Sportservice Overijssel. De uitkomsten waren positief en de formule zal nu ook op andere plaatsen worden uitgerold. De uitleen van de Wheels2Sport-rolstoelen in Amsterdam is gestart in juni 2013.

Voor meer informatie over dit project:
– Nike Boor, directeur Fonds Gehandicapten Sport (Tel: 020-737.2170)
  Website: www.fondsgehandicaptensport.nl/wheels2sport
– Wheels2Sport rolstoeluitleen Amsterdam (Tel: 020-584.0751).
  Locatie: Centrum voor Aangepaste Sporten Reade Overtoom.
– Artikel: stichting-bladt-charity-doneert-sportrolstoelen-aan-wheels2sport-amsterdam

logo-fonds-gehandicaptensport

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie