EetMee Oudereaantafel

EetMee Oudereaantafel
Eenzame ouderen gaan eten bij mensen thuis.

Dit najaar start een nieuw initiatief tegen eenzaamheid bij ouderen. Onder de naam ‘Vaste Gast aan Tafel’ kunnen ouderen vanaf 70 jaar zich aanmelden om te gaan eten bij mensen uit de eigen wijk of buurt. Het project was een idee van Stichting Eet Mee! die de afgelopen jaren al meer van dit soort initiatieven heeft opgezet. Stichting BLADT Charity levert een bijdrage aan de aanloopkosten.

Cor Bladt van de BLADT-stichting:”Eenzaamheid bij ouderen komt steeds vaker voor, en niet alleen in zorginstellingen, want ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Maar ze hebben steeds minder ‘contactmomenten’ omdat hun sociale netwerk steeds kleiner wordt of omdat ze wat slechter ter been zijn. Zo’n 800.000 senioren eten altijd alleen. Daarom vonden wij het een mooi idee om deze ouderen te matchen met buurtbewoners die het leuk vinden om te koken voor anderen. Eet Mee! zorgt voor een intakegesprek en brengt de koker en de oudere in contact. En als dit allemaal goed bevalt komt er natuurlijk een vervolg-afspraak. Wij willen dat zoveel mogelijk ouderen zich gaan aanmelden. Daarom betalen we mee aan de pilotfase en wij hopen dat dit vele gezellige etentjes en nieuwe contacten gaat opleveren!”

Het project ‘Vaste Gast aan tafel!’ start in oktober 2014, in eerste instantie alleen in de gemeenten Utrecht, Zeist en De Bilt. Via de onderstaande website kunnen ouderen zich aanmelden. Ook mensen die een oudere buurtgenoot willen ontvangen aan hun tafel kunnen zich aanmelden als ‘eetadres’.

EetMee Vastegast

Voor meer informatie over dit project:
– Annelies Kastijn, coordinator Stichting Eet Mee!
– tel: 030-221.3498 of info@eetmee.nl
– Website: www.eetmee.nl 
zie ook het artikel op: https://www.eetmee.nl/nieuws/2014/nieuw-vaste-gast 


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?

Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie