uniek sporten2

uniek sporten2
US helpt gehandicapten om een sportclub te vinden.

Voor mensen met een handicap is het lastig om een sportclub te vinden. Stichting BLADT Charity wil daar verandering in brengen, samen met ‘Uniek Sporten’. Dit sport-servicepunt is een verbindende schakel tussen sportvraag en sportaanbod. Na een succesvolle regionale pilot gaat men nu werken aan een brede uitrol, met hulp van de BLADT-stichting.

Cor Bladt (Stichting BLADT Charity) vertelt meer over dit project:
“Wij hebben Uniek Sporten leren kennen via onze contacten met Nike Boor van het Gehandicaptensportfonds, waar wij regelmatig mee samenwerken. Zij waren zeer enthousiast over de formule van Uniek Sporten, net als NOC*NSF overigens. Maar voor de verdere opschaling ontbrak nog een belangrijk stuk financiering. Daarom hebben we ons verder verdiept in de plannen: de doelgroep en de problemen, en de kansen en oplossingen.

De doelgroep is aanzienlijk: in ons land zijn ruim 1,7 miljoen mensen met een lichte of zwaardere handicap. Voor hen moeten we het gemakkelijker maken om te gaan sporten. Het grote probleem op dit moment is dat vraag en aanbod niet goed op elkaar aansluiten. Uniek Sporten pakt dat doeltreffend aan. Zij brengen op lokaal en regionaal niveau alle relevante partijen bij elkaar: sportclubs, gemeenten, trainers en buurtsportcoaches, zorginstellingen en revalidatiecentra, speciaal onderwijs, en de potentiële sporters zelf. Hun aanpak in Arnhem heeft zich inmiddels bewezen en biedt uitstekende kansen voor toepassing in andere regio’s en zelfs landelijk.

De belangrijkste stap die nu zal worden gezet is het maken van een applicatie met bijbehorende website die een overzicht biedt van het actuele sport- en beweegaanbod in de directe omgeving. Dat loket moet de regionale professionals verbinden en bovendien gaan werken als een ‘community’ voor de individuele sporters. Met onze stichting betalen we mee aan de noodzakelijke investeringen. Daarnaast zullen wij de organisatie van Uniek Sporten met raad en raad ondersteunen bij de verdere uitrol van hun formule. Dit is een erg mooi project waar we veel van verwachten!”

US

US-schema

Schematische weergave van de samenwerkingen binnen ‘Uniek Sporten’.

 


Voor meer informatie over dit project:

– Uniek Sporten (onderdeel van De Onderwijssspecialisten)
– Website: www.unieksporten.nl (en www.unieksporten.nl/partners )
– Contactpersoon: Arjo Wijnhorst (coordinator aangepast sporten)
– tel: 026-377.3787


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie