lievegoed ravenswoud 0614

lievegoed ravenswoud 0614
Tuinmaterialen voor Lievegoed-boerderij in Ravenswoud.

Centrum Lievegoed kan aan de slag met het project ‘Snoeien doet Bloeien’ in Ravenswoud (Friesland). Het centrum ontvangt een mooie collectie tuinmachines en gereedschappen, waarmee de clienten -vooral mensen met problemen rondom alcohol of drugs- hun leven weer op de rit proberen te krijgen. Lievegoed biedt hen een uitgebreid motiveringsprogramma, waarbij ‘werken’ een belangrijke rol speelt. Het project is een samenwerking tussen Lievegoed Boerderij Ravenswoud, Firma Lozeman Tuinmachines uit Smilde en Stichting BLADT Charity.

Woordvoerder Cor Bladt: “Lievegoed benaderde ons met deze plannen voor hun gloednieuwe locatie, een verbouwde boerderij met een groot stuk grond, veel groen en een biologische tuin. Een ideale plek dus om deze mensen op een gezonde manier te laten werken aan hun toekomst. Daarvoor was men dringend op zoek naar verschillende tuinmachines, en omdat er geen geld was, besloten wij een handje te helpen. Zorgboerderijen steunen we eigenlijk nooit, maar omdat we dit een bijzonder project vonden, hebben we hier een uitzondering gemaakt.
Via onze vaste netwerkpartner Hans Jonker (van Eurogarden en MatraNxt) kwamen we in contact met firma Lozeman in Smilde. Dit bedrijf heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en was bereid om de gewenste spullen voor dit project tegen een uitermate scherpe prijs te leveren. De kosten heeft onze BLADT-stichting voor haar rekening genomen. Inmiddels zijn de spullen afgeleverd (o.a. een maaimachine, kettingzaag, afkortzaag, bosmaaier, heggenschaar) en kunnen deze mensen met hun nieuwe motivatie weer gaan werken aan een gezonde toekomst!”

lievegoed ravenswoud

Voor meer informatie over dit project:
Lievegoed Verslavingszorg Noord / Ravenswoud (tel: 030-225.5555)
Website: www.lievegoed.nl
Contactpersoon: Karin van den Wijngaard (06-2278.3683)


 logo 4

Lozeman Tuinmachines Smilde
Website: www.lozeman.nl/lozeman/NL/vestiging-smilde.php 


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie