Bladt voedselbank

 Bladt voedselbank
Voedselbank Tiel en Stichting Bladt zien terug op een succesvol eerste samenwerkingsjaar.

Al ruim een jaar worden de voedselpakketten van Voedselbank Rivierenland o.a. gevuld door Stichting Bladt Charity. De pakketten worden iedere week gratis uitgedeeld aan ca 100 gezinnen die tijdelijk krap bij kas zitten. De verse producten worden persoonlijk ingekocht door Cor Bladt, oprichter van Stichting Bladt Charity.

Cor Bladt:
“Met ons familiebedrijf zitten wij regelmatig rond de tafel met mensen uit de bankwereld, maar als het gaat om onze stichting dan doen we het liefste zaken met een heel andere bank: de voedselbank. Voor de voedselbank in Tiel gaan we iedere week op zoek naar mooie grote partijen verse groenten en fruit. Via ons zakelijk netwerk ken ik veel grote leveranciers, zoals Firma Lukassen in Utrecht, die prima kwaliteit leveren. En bij dit soort ‘maatschappelijke’ projecten doet men dat graag voor zeer scherpe prijzen. Het geld dat we zo besparen, kunnen we weer inzetten voor andere mooie projecten die onze stichting graag steunt”.

De samenwerking tussen de Voedselbank en de Bladt-stichting werd op 22-11-2013 gevierd met een officieel moment, waarbij ook de pers aanwezig was. De samenwerking zal in 2014 worden voortgezet. Cor Bladt daarover: “Onze stichting steunt vaak projecten met een wat ‘feestelijk’ tintje, maar we vinden dat er ook oog moet zijn voor de wat meer serieuze en urgente projecten, zoals de voedselbank-pakketten.
Bovendien spreekt de werkwijze van het Tielse Voedselbank-team ons erg aan: gedreven, zakelijk en prijsbewust. En tenslotte vinden we het erg leuk als we ook andere partijen kunnen ‘meekrijgen’ om iets extra’s te doen voor het goede doel, zoals kaarsen en kerststukjes voor de feestdagen bij voedselbankgezinnen.”  

Lukassen logo

Voor informatie over dit project:
Joke Steigerwald
screener/coordinator voedselbank Tiel / Voedselbank Rivierenland
Telefoon: 0344-606.993
Website : www.voedselbank-tiel.nl / www.voedselbank-rivierenland.nl


Hieronder een artikel uit De Gelderlander van 26-11-2013:

Bladt voedselbank gelderlander26nov2013


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.


 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie