Plukdevruchten

Plukdevruchten
Tuinierproject voor dementerende ouderen in Nijmegen.

In Nijmegen start binnenkort een nieuw project voor ouderen met lichte dementie en geheugenproblemen. Onder de naam ‘Pluk de Vruchten’ gaan zij tuinieren in de Historische Tuin in Lent (Nijmegen-Noord). Het project is een initiatief van Stichting Thuisverpleging Rijk van Nijmegen (TVN). De uitvoering wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting BLADT Charity.

Woordvoerder Cor Bladt: “Het idee voor dit project was heel simpel: laat demente ouderen lekker tuinieren, op een mooie locatie en met deskundige begeleiding. Zelf je eigen groente verbouwen; dat is leuk werk, het zorgt voor nieuwe contacten, en het ontlast de mantelzorgers thuis. TVN zorgt voor een goed dagbestedingsprogramma met vrijwilligers en buddies. En de oogst kan worden klaargemaakt in een eigen keuken, waar ook ruimte is voor kook-workshops.

Het is een kleinschalig project dat dit jaar nog wordt opgestart, maar het is uitdrukkelijk de bedoeling om hier nog heel lang mee door te gaan! Onze bijdrage bestaat uit twee delen: eerst hebben we gezocht naar tuiniergereedschappen die we in natura hebben geschonken (via de bevriende stichting Betuwe Wereldwijd) en voor de aanschaf van de nog ontbrekende tuin- en keukenspullen ontvangt TVN een geldbedrag van de BLADT-stichting.”

Foto’s onder: een deel van de tuinspullen werd geleverd door de samenwerkingspartner van BLADT Charity, de Stichting Betuwe Wereldwijd.

Pluk 1140576

Pluk 1140577

Voor meer informatie:

Stichting Thuisverpleging Rijk van Nijmegen
website:
www.thuisverpleging-nijmegen.nl
www.tvn-zorgt.nl/pluk-de-vruchten
Contactpersoon: Janko van der Werf (06-2824.2828)


Wilt u meer weten over Stichting BLADT Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie