PMM 1

PMM 1
De Maxima Manege ontving van BLADT een nieuw opstap-perron.

De Prinses Maxima Manege in Den Dolder beschikt sinds kort over een nieuw opstapperron voor gehandicapte ruiters. Dit was al lange tijd een grote wens, want de ‘opstap-procedure’ voor minder-valide paardrijders was erg traag en tijdrovend. Met het nieuwe perron verloopt dit een stuk sneller, en blijft er meer tijd over voor het eigenlijke rijplezier en voor andere ruiters! Circa 80% van de in totaal 250 paardensporters is bij het opstappen afhankelijk van een opstapperron.

De aanschaf van het opstapperron met bijbehorende tillift en stalaanpassingen werd mede mogelijk gemaakt door bemiddeling van Marielle Wiegmans (stichting Parapaard)en een bijdrage van de BLADT-stichting. Initiatiefnemer Cor Bladt: “Toen wij dit verzoek kregen, zijn we een kijkje gaan nemen bij de manege. Daar zagen we al snel de voordelen van het gewenste opstapperron: een snellere doorstroom, kortere wachttijden, en minder belasting voor de vrijwilligers. Toch duurde het nog even voordat het perron er ook was, want er is uitgebreid gezocht naar de meest geschikte constructies en alle noodzakelijke aanpassingen. Wij wensen alle ruiters veel rijplezier!”

Het nieuwe opstapperron wordt eind mei 2014 officieel in gebruik genomen.

Foto onder: het nieuwe opstap-perron.
PMM 2014 opstapperron

Voor meer informatie:

Website: www.prinsesmaximamanege.nl
Contact: Mariette Scheltens (06-3088.3081)
Zie ook: www.prinsesmaximamanege.nl/pages/nieuws_2014_nieuwe_opstapperron.php
http://fondsgehandicaptensport.nl/parapaard/maxima


Reacties:

De donatie van Stichting Bladt Charity in verband met het beweegbare opstapperron is ontvangen. Heel hartelijk dank voor deze snelle afhandeling!
Aan de introductie van het perron wordt gestaag gewerkt. Paarden beginnen al aardig te wennen, doen meestal geen stapje meer opzij op het moment dat het perron in beweging komt. We zijn begonnen met ook iets minder valide ruiters via het perron op te laten stappen. Sommigen vinden het wat spannend of eng, anderen vinden het prachtig op iedereen neer te kunnen kijken. Groet, Mariëtte Scheltens

 


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.


 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie