samen1

samen1 
BLADT-steun voor diverse ‘lotgenoten-dagen’ in 2014

Stichting BLADT Charity organiseert graag leuke activiteiten voor mensen die het minder goed hebben getroffen, zoals mensen met een ziekte (en hun familie), zodat ze even zorgeloos kunnen genieten van de goede dingen in het leven. Ook staan wij open voor steunverzoeken van organisaties die dergelijke activiteiten willen organiseren, maar die hun plannen financieel niet rond kunnen krijgen. Wel moet er sprake zijn van een zeer ‘prijsbewuste’ inkoop door de organisatie, en van een eigen inbreng (doorgaans bestaande uit een combinatie van eigen middelen/ledenbijdragen, een goede organisator en inzet van vrijwilligers).

Ook in 2014 steunt de BLADT-stichting verschillende uitstapjes vanuit patientenverenigingen:

ADCA-vereniging Nederland organiseert twee lotgenoten-vakanties voor ataxie-patienten (SCA/ADCA) en hun partners. De vakanties vinden dit jaar plaats in juni en augustus/september te Hoogeloon, waar een aangepaste accommodatie is gehuurd. Er is een speciaal uitgaansprogramma opgesteld met inzet van rolstoelbussen en een tiental vrijwilligers die de gasten een onvergetelijke vakantie aanbieden.

Website: www.ataxie.nl
Contact: Jan Apperloo
Telefoon: 06-1002.1710

De CVA-vereniging ‘Samen Verder’ zet zich in voor mensen die zijn getroffen door een beroerte. De afdeling Rivierenland bestaat dit jaar 15 jaar en wil graag een lustrum-uitje organiseren als verrassing voor haar leden. Ideeen waren er genoeg, maar omdat de eigen bijdrage van de deelnemers niet te hoog mag worden, was een bijdrage vanuit de BLADT-stichting meer dan welkom.

Website: www.cva-vereniging.nl
Contact: Cor verduijn (CVA Vereniging, Afdeling Rivierenland)
Telefoon: 0344-612.021

Stichting Cratos-vrienden is een Brabantse vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met beperkingen van financiele/sociale aard. Voor hun groep ‘bottelnekkers’ (mensen met een psychische beperking) willen zij o.a. een picknick, wandeling en fietsdag organiseren. Een bijdrage van de BLADT-stichting was daarvoor hard nodig, want de doelgroep bestaat uit ‘minima’.

Website: www.cratosvrienden.nl
Contact: Cees Heinemans (voorzitter)
Telefoon: 0493-842.255

samen2


 

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie