st joris foto08

  st joris foto08

Onder de naam ‘onbeperkt te water’ start Scoutinggroep Sint Joris in 2011 een nieuwe activiteit: activiteiten op en rond het water voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Zo krijgen ook deze kinderen een kans om actief te worden op en rond het water, en om samen ongewone dingen te organiseren waar ze nog lang met plezier op terug kunnen kijken.

Het organiseren van gehandicaptendagen hoort niet tot de vaste activiteiten van Scoutinggroep Sint Joris. Een proefdagje in 2010 verliep echter dusdanig succesvol dat men besloot om dit vaker te gaan doen. Een probleem was dat er onvoldoende eigen middelen waren om een aantal noodzakelijke investeringen te bekostigen. Stichting Bladt Charity was echter zeer onder de indruk van het nieuwe initiatief, en droeg bij aan de extra kosten. Sint Joris stelt haar clubhuis en boten beschikbaar, en zorgt voor de vrijwilligers die de gehandicapten zullen begeleiden. Het project wordt mede begeleid door Jan de Rond van ‘Mooi Zo Goed Zo’ in Den Bosch, die ondermeer de contacten verzorgt met ouderverenigingen en zorg- en welzijnsinstellingen. De komende 10 jaar zullen elk jaar zo’n 4 a 5 van dit soort dagen worden georganiseerd, voor ca 1000 kinderen met een lichamelijke of geestelijke handicap, hun broertjes/zusjes, en kinderen uit andere moeilijke doelgroepen.

Voor meer informatie:

  • Stichting Zeeverkennersgroep Sint Joris. Locatie: Jachthaven De Viking, Ertveldweg 7, ‘s-Hertogenbosch
  • website: www.zv-sintjoris.nl. Voorzitter: Rob van Kempen (tel: 073-6134394)
  • Rob Michel, directeur BLADT Charity (tel: 0345-656590). Website: www.bladt-charity.nl

Reacties:

 – Hartelijk dank voor het mooie bericht dat Stichting Bladt Charity deze bijdrage beschikbaar gaat stellen voor het project ‘Onbeperkt te water’ van Zeeverkennersgroep Sint Joris. Mooi zo Goed zo, Zeeverkennersgroep Sint Joris en de partnerorganisaties in deze, Stichting Bijzonder Gewoon, Maatschappelijke Opvang en La Salle, gaan er een mooi project van maken dat tot voorbeeld voor anderen kan dienen.     Jan de Rond, projectleider Mooi Zo Goed Zo, ‘s-Hertogenbosch

– Wij zijn op woensdagmiddag 4 mei gaan zeilen bij de Zeeverkenners van Sint Joris. We hebben lekker lang gezeild en de kinderen genoten ervan! Als een echte kapitein aan het roer staan. Welk kind vindt dat nou niet leuk? De aanwezige kinderen vonden het keigaaf!   Marianne Van Os

Zie ook het  Persbericht ‘Zeilen Bijzonder Gewoon‘ (een *.doc bestand) 

En in januari 2015: 
http://mzgz.nl/content/onbeperkt-te-water-%E2%80%98echt-vet%E2%80%99

st joris foto08

st joris logo

St.Joris2013

Gespetter op het water Ertveldplas

Op uitnodiging van Mooi zo Goed zo organiseren staf- en jeugdleden van Zeeverkennersgroep Sint Joris op woensdag 30 april 2014 een roei- en zeildag voor kinderen en jongeren met een beperking. De boten (vletten) van Sint Joris gaan met hun gasten roeiend en zeilend de Ertveldplas op. ‘s-Ochtends worden de kinderen van Herlaarhof gastvrij ontvangen bij de Zeeverkennersgroep Sint Joris op de landtong bij de Ertveldplas. Na samenstelling van bemanningsgroepen gaan de gasten van Herlaarhof onder leiding van bootslieden van Zeeverkennersgroep Sint Joris met lelievletten roeien en zeilen. De jongeren zullen om beurten de gelegenheid krijgen om het roer of de fok te bedienen. Zeeverkennersgroep Sint Joris heeft op uitnodiging van Mooi zo Goed zo op zich genomen roei- en zeildagen voor kinderen en jongeren met een fysieke, verstandelijke of sociale beperking te organiseren. In oktober 2010 is een eerste test middag succesvol verlopen. De Zeeverkennersgroep Sint Joris wordt hierin gesteund door de Vincentiusvereniging, Stichting Bladt Charity, Stichting Tilmanshof en Mooi zo Goed zo.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mooi zo Goed zo: Jan de Rond, tel. 06 – 139 58 735 – www.mzgz.nl
Zeeverkennersgroep Sint Joris: Gertha van den Hout, tel. 073 – 612 50 84 – www.zvsintjoris.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie