wheels2sport-foto2

 

 wheels2sport-foto2Beginnende gehandicapte sporters kennen het probleem: de speciale sportrolstoel die je nodig hebt kan pas na maanden wachten worden geleverd. En nog vervelender: je moet eerst een sport kiezen, voordat je recht hebt op een WMO-bijdrage voor je sportrolstoel. En aan die keus zit je dan nog meerdere jaren vast. Zou het niet makkelijker zijn om eerst een tijdje te kunnen ‘proefdraaien’ met een bepaalde sport, om te kijken of die bij je past?

Gehandicapte topsporters vinden van wel. En zo onstond het initiatief voor ‘Wheels 2 Sport’, een nieuwe uitleenservice van sportrolstoelen en -hulpmiddelen. Gehandicapte sporters kunnen hier een rolstoel lenen, om 6 maanden lang verschillende sporten te verkennen, voordat ze een definitieve keuze maken. Te leen zijn o.a. court-rolstoelen (basketbal, tennis, hockey), rolstoelen voor dans en tafeltennis, een handbike wedstrijdfiets, elektrische hockey-rolstoel etc.

De ‘rolstoel-pool’ begint dit jaar als een pilotproject in regio Zwolle, waarbij wordt samengewerkt door o.a. Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF. Het zal daarbij gaan om een groep van 40 a 50 sporters. Bij voldoende succes zal de pilot vanaf najaar 2011 landelijk wordt ‘uitgerold’. Voor de aanloopfase stelde Stichting Bladt Charity een aantal sportrolstoelen beschikbaar.

 Voor meer informatie:

  • voor geinteresseerde sporters in regio Zwolle: Wheels2Sport (tel: 020-584.0751). 
  • algemene informatie over Wheels2Sport: Fonds Gehandicaptensport (tel: 030- 6597320)
  • Rob Michel, directeur BLADT Charity (tel: 0345-656590). Website: www.bladt-charity.nl

“Ontzettend goed dat jullie ook Wheels2Sport willen ondersteunen! Uiteindelijk willen we op 22 centra deze “pool” beschikbaar hebben. Met jullie investering kunnen we de capaciteit verhogen!”   Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport.

wheels2sport-foto2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie