kidsmotordag

In 2015 start Raceteam ‘2Tires’ met een serie Motordagen voor kinderen tot 16 jaar. Zij mogen dan een middag achterop een motor racen over het Midland Circuit in Lelystad. Ook bezoeken zij de pits-straat, gaan ze op de foto met hun raceteam en krijgen ze na afloop een mooi certificaat. 

De motordagen zijn een samenwerking tussen Raceteam 2Tires, Welzijnsorganisatie MooiZoGoedZo en een aantal lokale ondernemers. Stichting BLADT Charity tradt op als sponsor van dit unieke initiatief.

Cor Bladt: ”Dit raceteam wilde een leuke en spannende activiteit verzorgen voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben en er niet zo vaak uit gaan. Samen met Welzijnorganisatie MooiZoGoedZo is een plan gemaakt om dit allemaal goed en veilig te organiseren en werd gezocht naar financiering. Met onze BLADT-stichting hebben wij ervoor gezorgd dat er speciale motorpakken en helmen voor de kinderen konden worden aangeschaft.”
De eerste Kids motordag vond plaats op 5 april 2015 en was een groot succes. Zie ook het artikel hier en een filmpje van Persbureau Almere hier. In 2015 zijn 9 middagen ingepland voor de Kids Motordag. Per keer kunnen steeds 4 kinderen deelnemen aan deze dag. Kent u kinderen die volgens u in aanmerking komen voor de Kids Motordag? Neem dan contact op met Sacha de Ruiter van MooiZoGoedZo. Uiteraard zal worden getoetst of de kinderen binnen de doelgroep vallen.
 2tires
Voor meer informatie (en aanmeldingen):
Contactpersoon: Sacha de Ruiter
Projectmedewerker MooiZoGoedZo / De Schoor Almere
Tel: 036-5278584 en 06-54793408
Websites:

 Reacties:

We hebben inmiddels (juli 2015) vijf Kids motordagen gehad. Allen een succes! Het is zo mooi om te zien dat de kinderen met glimmende oogjes en een big smile de dag beleven. En niet te vergeten de ouders (veelal alleenstaande moeders of gezin waar één van de ouders ernstig ziek is) die zo blij zijn dat hun kind deze dag heeft mogen meemaken.  Ik schreef hierover het volgende op Facebook: “Deze jongen (8 jaar) is helemaal stapelgek op motoren. Hij volgt samen met opa alle GrandPrixraces en kon me alles vertellen over verschillende circuits, de grote namen en de laatste uitslagen. Eenmaal vlakbij een racemotor werd het hem toch te veel. Zo groot, zo veel, zoveel herrie, hij durfde niet meer en wilde absoluut niet meer achterop. Een grote stoere motorrijder nam de jongen mee om naar zijn stalen ros te gaan kijken. Heel voorzichtig ging de jongen even op de motor zitten. Na even lekker gezeten te hebben ging ie toch heel even achterop, een rondje op de parkeerplaats. Daarna was ie om. Hoe hard ie in het begin huilde dat ie niet wilde, zo hard gilde hij na de derde sessie dat het vast nog veel harder kon. En dat alles met dank aan betrokken ondernemers als 2Tires, 2Tires racing, circuitfotografie, Freshy Media, Jumbo Harderwijk, TDM Club, Stichting Bladt Charity. Nog 4 Kids dagen te gaan! En volgend jaar gaan we door!” 

Sacha de Ruiter,

Projectmedewerker MooiZoGoedZo / De Schoor

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie