vlinders1

vlinders1

Villa Vlinders in Gelderland is een huis voor jonge kinderen die niet thuis kunnen wonen door een handicap of door problemen thuis. De kinderen zijn tussen de 6 en 10 jaar en volgen allemaal ZMLK-onderwijs. Op hun wensenlijst stond al een tijd een bescheiden ‘kinderboerderij’ om zelf wat kleine dieren te kunnen houden. Deze zomer is de wens gerealiseerd, mede door de steun van BLADT Charity.

Cor Bladt (initiatiefnemer van Stichting Bladt Charity) vertelt:
“Zo’n mini-kinderboerderij zou een zeer welkome buitenactiviteit zijn in hun directe woonomgeving. Deze deze kids kun je niet zomaar ‘op straat’ laten spelen, door hun handicap of verleden. Bovendien is het verzorgen van dieren therapeutisch en het leert de kinderen taken en verantwoordelijkheden.” Omdat er onvoldoende eigen middelen beschikbaar waren voor deze wens, ging Villa Vlinders via Stichting Vlinders op zoek naar externe geldschieters. 

Cor Bladt: “Toen wij hoorden van deze plannen, alweer een jaar geleden, hebben we toegezegd om t.z.t. een deel van de kosten te zullen betalen. Dat was een voorwaardelijke toezegging, want we wilden dat men zelf zou doorzoeken naar andere mede-financiers. Na zo’n eerste toezegging zijn die meestal gemakkelijker ‘over de streep’ te trekken.” Inderdaad kwam het helemaal goed met de benodigde financiering, en zo heeft Villa Vlinders sinds deze zomer haar eigen kinderboerderij-met-dierenverblijf, tot grote blijdschap van alle Villabewoners!

vlinders2Vriendvan

Voor meer informatie:

– Antoine Aardoom (stichting vlinders), Tel: 0344-576.879, of 06-2251.6611
– website: www.stichtingvlinders.nl 


 

Wilt u meer weten over Stichting BLADT Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie