phila1

phila1

Dagcentrum Philagilde in Zeewolde kreeg van Stichting Bladt nieuw gereedschap voor haar werkplaats.

De verstandelijk gehandicapten hadden hier zelf geld voor ingezameld tijdens een wintermarkt waar zelfgemaakte spullen te koop werden aangeboden.
De markt was een groot succes, maar… een dag later bleek dat de hele opbrengst uit de kluis was gestolen!
Stichting Bladt besloot de helpende hand te reiken na een uitzending in ‘Hart van Nederland’.

Woordvoerder Jos Bladt:
“De laffe inbraak was een enorme domper voor de gehandicapten. Ze hadden maandenlang toegeleefd naar deze markt en waren trots op het mooie bedrag dat zij hadden ingezameld. En nu was al hun werk voor niets geweest. Met onze stichting wilden we ervoor zorgen dat het gereedschap er toch kon komen. Philagilde heeft ons een lijstje aangeleverd met de gewenste materialen die op onze kosten zijn aangeschaft. En als ‘extraatje’ hebben we onze samenwerkingspartner Betuwe Wereldwijd een goedgevulde trolley met klein handgereedschap laten bezorgen. De mensen van Philagilde zijn nu weer helemaal blij: de nieuwe spullen zijn inmiddels volop in gebruik en op de werkplaats kunnen weer mooie producten worden gemaakt.”

Philagilde is een dagcentrum voor mensen met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Het dagcentrum is onderdeel van Stichting Philadelphia Zorg en wordt dagelijks bezocht door zo’n 45 cliënten. De meeste daarvan wonen op een locatie van Philadelphia.

Voor meer informatie over dit project:
– Gert Hubs, Locatiemanager Philadephia/Philagilde Zeewolde
  Tel: 0577-458.110 of 036-522.5041. Website: www.philadelphia.nl
www.philadelphia.nl/philadelphia/nieuws/nieuwsarchief/Philagilde-gift-Bladt-Charity


REACTIES

Dankzij jullie gift konden onze plannen na de inbraak in ons dagcentrum toch doorgaan. Maar met name uw betrokkenheid heeft ons heel erg goed gedaan, en heeft laten zien dat er ook betrokken en liefdevolle mensen in deze maatschappij leven. Dit maakte veel goed en verzachte de pijn. Ontzettend dank voor alle energie die jullie erin hebben gestoken!!                De clienten en medewerkers van dagcentrum Philagilde

En het vervolg: als dank voor de BLADT-donatie wilde Philagilde graag iets terug doen. In goed overleg viel de keuze op ruim 100 kaarsenpakketjes uit de eigen kaarsenmakerij, die op verzoek van Bladt werden bezorgd bij de Voedselbank in Tiel:

Dat was een heel mooi aanbod, zo vlak voor de feestdagen, een lichtje in de donkere dagen. De kaarsen worden door onze voedselbank uitgedeeld als een leuk extraatje voor de feestdagen. De mensen van de Kaarsenmakerij zijn de kaarsen persoonlijk komen afgeven, en dat was echt heel gezellig. We hebben ze een rondleiding gegeven, koffie gedronken, en de kaarsen zijn helemaal prima! Wat leuk toch om zoveel mensen tegen te komen die allemaal met en voor “mensen” werken, geweldig!!   Joke Steigerwald, Voedselbank Tiel

phila2

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie