ssk logo2

ssk logo2

IJsselstein krijgt een speeltuin waar kinderen met en zonder beperking kunnen spelen. Bladt Charity betaalt de plaatsing van een vogelnestschommel.

De schommel, voorzien van een veilige ondergrond, is geschikt voor kinderen met en zonder beperking. Op dit moment is er in IJsselstein weinig speelruimte voor kinderen, en een echte speeltuin wordt hard gemist. Dit vonden de mensen van Stichting Speeltuin Kloosterplantsoen (SKK) die zich inzet voor de nieuwe speeltuin.

De nieuwe speeltuin komt te liggen in het stadspark Kloosterplantsoen, vlakbij het historische centrum van IJsselstein. In de directe omgeving zit ondermeer een scouting, een basisschool en een woonzorgcentrum. De park-speeltuin is een ideale ontmoetingsplaats voor jong en oud in IJsselstein. De projectkosten zijn begroot op ongeveer 300.000 euro.

Cor Bladt (woordvoerder van Bladt Charity):
“Onze toezegging voor de schommel is ook bedoeld als steuntje in de rug voor de speeltuin-stichting. We hopen dat andere sponsoren nu eerder bereid zullen zijn om een deel van deze mooie speeltuin te betalen.”

Het is de bedoeling dat de speeltuin begin 2013 gereed zal zijn.

speeltuinproject ijsselstein bladt charity

Reacties:
Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat de vogelnestschommel en het kunstgras inmiddels zijn aangelegd.
Op de foto’s (hieronder) ziet u de houten bogen die de speeltuin kenmerken; de vorm van de boogramen van kloosters en kerken. Eind augustus heeft een controle op toegankelijkheid van de speeltuin plaatsgevonden door een medewerker van de NSGK. Daarbij is gelet op bereikbaarheid van de toestellen en is een aantal aanpassingen aangegeven. Deze zijn doorgevoerd. De gemeente is gestart met de aanleg van de rest van het park. De planning voor het project is verschillende keren aangepast, door omstandigheden waar wij geen invloed op hadden. Wij zullen u nog een uitnodiging sturen voor de officiële ingebruikname van de speeltuin.

Evelien van Lunteren, Secretaris

Speeltuin Kloosterplantsoen Vogelnestschommel1Speeltuin Kloosterplantsoen Vogelnestschommel2

Voor meer informatie:
– Evelien van Lunteren van Stichting Speeltuin Kloosterplantsoen (tel: 030-274.1724)
www.speeltuinkloosterplantsoen.nl

Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie