De derde maandag van januari is de dag waarop de meeste mensen zich somber en eenzaam voelen. Daarom wordt deze dag door psychologen vaak omschreven als ’Blue Monday’. Stichting Bladt Charity legt zich daar niet bij neer, en maakt van deze dag een groot feest, samen met Willeke Alberti, het Ouderenfonds, en een groot aantal vrijwilligers.

Vol enthousiasme vertelt Cor Bladt over de feestelijke dag. ‘We wilden met onze Stichting graag iets extra’s doen voor eenzame ouderen. Iets feestelijks, waarover de mensen nog lang zouden napraten. Dergelijke initiatieven komen meestal moeilijk van de grond, want veel financiers vinden ouderen als doelgroep niet „sexy“ genoeg. Daarom zijn wij bijgesprongen, en samen met het Ouderenfonds hebben wij een programma opgesteld met een feestlunch, muziek en veel gezelligheid’.

De keus viel voor 2010 op twee Utrechtse zorginstellingen, Transwijk en Zuylenstede. Zij hebben de afgelopen tijd wat vervelende tegenvallers gehad -diefstal en vernielingen- en konden wel een opstekertje gebruiken.

Bladt: ‘Zonder muziek kun je natuurlijk geen feestje bouwen, en wij waren dan ook zeer vereerd dat we Willeke Alberti konden interesseren voor een optreden op Blue Monday. Willeke begreep precies wat we wilden: een warm en persoonlijk muzikaal kado voor 150 ouderen.’

Het optreden van Willeke Alberti werd dan ook het absolute hoogtepunt van de middag. Op haar bekende persoonlijke wijze wist zij het publiek te amuseren en te ontroeren met een selectie van bekende nostalgische liedjes, zoals Spiegelbeeld, Carolientje, Twee Motten, en vele andere.

Ook voor Willeke Alberti was deze Blue Monday een bijzondere ervaring. Na haar optreden zong het publiek spontaan een welgemeend ‘lang zal zij leven’ als danklied. Een hele mooie wens, zeker uit de mond van de oudste mensen van ons land!

Meer informatie bij Dhr Michel van Bladt Charity en bij:

“Wat heeft Bladt Charity onze bewoners een onvergetelijke middag bezorgd! De bewoners van Transwijk praten er nog elke dag over. Een verzetje als Blue Monday is zo van belang om de dagelijkse sleur van een woonzorgcentrum te doorbreken. Het is goed om te bedenken dat het juist deze ouderen zijn geweest die hebben gewerkt aan de wederopbouw van Nederland. We zijn jullie fonds zeer erkentelijk!” 

Wim Nicolaas, Bestuurder / Algemeen Directeur, namens Transwijk Utrecht / SHBU Zorcentra

 

“Namens Willeke willen wij jullie ook bedanken voor de hartelijke ontvangst en heerlijke middag waarvan wij allen bijzonder hebben genoten. Ook wensen wij jullie veel succes met het organiseren voor een nieuwe Blue Monday dag”.

Willeke Alberti Entertainment BV

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie