anbo-betuwe12

anbo-betuwe12

In april maakte een groep Culemborgse ouderen een mooie toertocht door de Betuwe. Door sponsoring van Bladt Charity had de reis een kleine prijs (10 euro p.p.) en konden ook ouderen met een smallere beurs mee.

anbo_logo

Het Betuwe-reisje was door ANBO Culemborg georganiseerd voor een groep zelfstandig wonende 80-plussers die slecht ter been zijn. Omdat zij wat minder gemakkelijk kunnen deelnemen aan reguliere uitjes van zorgcentra, stelde ANBO speciaal voor hen een toeristisch programma samen, dat bestond uit een mooie toertocht door de Betuwe, met tussenstops voor koffie & gebak in Leerdam en een uitgebreide brunch in Beusichem. Voor de dag werden drie busjes ingezet (waarvan 1 voor rolstoelers) met chauffeurs van Stichting Samen Verder. En vanzelfsprekend werden de ouderen opgehaald en thuisgebracht. 

ANBO Culemborg organiseert diverse activiteiten voor Culemborgse ouderen (bingo, belastingaangifte, leeskring, workshops, fitness, dagtrips etc). De dagtrips worden begeleid door vrijwilligers.

Stichting Bladt waardeert het met name dat ANBO er in slaagt om voor relatief weinig geld een plezierig ‘dagje uit’ te organiseren voor bijzondere groepen.

Cor Bladt: „De ANBO-dagreisjes staan sterk in contrast met sommige veel duurdere aanvragen die onze stichting soms binnenkrijgt. Vaak vragen we ons af: waar is dat allemaal voor nodig? Wij houden niet van projecten waarbij het budget grotendeels wordt opgesoupeerd door hoge organisatiekosten, of die bestaan uit buitensporige luxe-arrangementen. Verwennerij is prima, maar wij kijken heel praktisch naar ‘wat kost een project, en hoeveel mensen maak je er blij mee?’ Daarom kiezen wij liever voor projecten die lean & mean zijn, zoals deze mooie dagtrip van ANBO…”

Voor meer informatie:

– ANBO Culemborg, tel: 0345-518898 (Meddy Verheul) www.anbo.nl/culemborg

– Stichting Bladt Charity (Rob Michel) www.bladt-charity.nl
anbo-betuwe12anbo-betuwe20

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie