Van 8 t/m 16 december 2018 was het ‘Winterfeest’ op zorgpark Willem van den Bergh, Noordwijk. Een week lang werden bij een schaatsbaan en tent diverse activiteiten georganiseerd voor circa 1400 gasten van ’s Heeren Loo en Welzijnskwartier Katwijk.

Speciaal voor de cliënten met een ernstige verstandelijke en lichamelijke beperking was een gehele kerstmarkt omgetoverd op zintuiglijk beleefniveau, waardoor ze aan alles konden meedoen en meebeleven. De 90 leerlingen van ROC Leiden en Vakcollege Rijnmond zorgden ervoor dat ook rolstoelers naar deze speciale markt konden komen en boden begeleiding bij de activiteiten of entertainment. De jongeren met een lichte verstandelijke beperking organiseerden hun eigen Winterfeest waarbij ze alles zelf mochten regelen, met ondersteuning indien nodig. Vanuit het Welzijnskwartier kwamen diverse kwetsbare groepen naar de schaatsbaan; zoals medelanders, tieners met een ‘rugzakje’, het tienerhonk en jongeren talentcoaching.
Het Winterfeest 2018 werd mede mogelijk gemaakt door diverse donateurs en fondsen, waaronder Stichting BLADT Charity.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie