Een sportieve uitdaging voor mensen met en zonder beperking? Dat gaat zeker op voor de ‘Buddy Obstacle Run’ van stichting Battle4kids. Op 3 oktober was er eindelijk weer een nieuwe editie, ditmaal in Hummelo.

De regen kon de pret niet drukken bij de 400 deelnemers. Waarvan meer dan 60 met een handicap! Op het programma stond een stevig parcours met allerlei spectaculaire hindernissen (klimtouwen, autobanden, kruipnetten, waterbakken). Iedereen kon meedoen op zijn eigen niveau. Ruim 100 vrijwilligers en mantelzorgers boden extra ondersteuning. De formule om wedstrijdlopers te koppelen aan gehandicapte sporters (als buddy) bleek erg goed te werken.

Belangrijkste conclusie van de dag: kinderen en jongeren met een beperking kunnen meer dan we denken. En de glimlach van een kind (met of zonder beperking) dat over de finish komt is onbetaalbaar!
De buddyruns van 2021 (en 2019) werden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting BLADT Charity. De editie van 2020 kon vanwege corona-beperkingen helaas niet doorgaan, maar… een nieuwe editie voor 2022 staat alweer op de planning.

Voor meer informatie, zie https://www.buddyrun.nl/