De Siggels is een modern buurthuis met een eigen sportpark in Zwolle. Om zich meer te richten op kwetsbare groepen was de club op zoek naar sport- en spelmaterialen. Zo wil men aan de slag met sport- en beweegactiviteiten voor senioren en gehandicapten, en met maatschappelijke participatieprojecten in samenwerking met BSO’s, basisscholen, en welzijnsorganisaties.

Voor de aanschaf van de materialen voor de nieuwe activiteiten werd aangeklopt bij verschillende sponsoren en donateurs. De BLADT-stichting deed een mooie donatie voor een ‘freeplayer’ sportpakket (geschikt voor rolstoelers) voor basketbal, korfbal, zitvolleybal, voetbal, tennis en badminton. De nieuwe materialen zullen onder andere worden gedemonstreerd bij een groot sport- en beweegevent, dat deze zomer (op 26-9-2019) plaats vindt op Sportpark de Siggels in Zwolle-zuid.

Sportpark ‘de Siggels’ is opgezet door voetbalvereniging SVI en ondergebracht in de Stichting MVO ‘de Siggels’. Met deze stichting geeft SVI invulling aan haar maatschappelijke rol in Zwolle Zuid, door het faciliteren van activiteiten gericht op beweging, opleiding, verbinding en participatie, voor wijkbewoners en/of speciale doelgroepen (onder deskundige begeleiding van maatschappelijke partners).

Voor meer informatie zie:
– de website (nog in ontwikkeling): http://mvodesiggels.nl/meer-dan-voetballen-maart-2019/
– facebook: https://www.facebook.com/desiggels/
http://sportservicezwolle.nl/nieuws/2018/sportbso-sportpark-de-siggels-feestelijk-geopend

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie