picknick mee1

picknick mee1

Het is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt: contact leggen met mensen in je eigen buurt of wijk. Hierdoor raken veel mensen in een isolement, zoals ouderen of mensen met een andere culturele achtergrond. Met PICKNICK MEE wil Stichting Bladt dat isolement doorbreken, en het ‘buurtgevoel’ versterken. Daarom organiseerde Bladt Charity met Stichting Eet Mee op zondag 25 september 2011 in Utrecht twee gezellige buurtpicknicks:

– Picknick mee met Nieuwegeiners in het park (Natuurkwartier te Nieuwegein)

– Picknick mee met Zuilenaren aan de Vecht (Muiderslotplantsoen, Utrecht-Zuilen)

De bewoners waren gevraagd om zelf te zorgen voor een goedgevulde picknickmand, en die te delen die met andere deelnemers.
De organisatie zorgde voor buffetkramen, picknicktafels, een springkussen en een open podium. Extra brood, beleg, koffie en thee werd aangeboden door supermarkten uit de buurt.

Centraal bij de picknicks stonden de ontmoetingen tussen de bewoners, met veel sociale activiteiten, zoals optredens van wijktalent, spelletjes voor jong en oud en een breakdance-workshop.

Beide picknicks werden gehouden in het kader van Burendag, een dag waarop mensen samenkomen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het idee ontstond vanuit het Eet Mee-project, waarbij buurtbewoners elkaar uitnodigen aan tafel. Zowel de organisatoren als de deelnemers spraken van een zeer geslaagd evenement, dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Voor de picknicks werkte Stichting Eet Mee! samen met o.a. Portes, SWN/Tijd voor Elkaar en Het Natuurkwartier. Met financiële bijdragen van hoofdsponsor Stichting Bladt Charity, Oranjefonds en Stichting Welzijn Nieuwegein.

picknick eetmeelogo

Voor meer informatie:

– Annelies Kastein, projectcoordinator (tel: 030-221.3498). Stichting Eet Mee! website: www.eetmee.nl

– Stichting Bladt Charity: tel. 0345-656.590 (Rob Michel), www.bladt-charity.nl

www.eetmee.nl/twee-geslaagde-picknicks-mee-in-zuilen-en-in-nieuwegein/

Reacties:

– ‘Het was echt leuk om eens heel andere mensen uit onze buurt te spreken.’

– ‘Dit is goed voor onze buurt!’

– ’Dit moet maar uitgroeien tot een traditie!’

picknick mee_art

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie